VYNÁLEZ SKAZY. ZELENÝ LÚČ - Verne Jules - Antikvariát Starý svet

VYNÁLEZ SKAZY. ZELENÝ LÚČ

Product Description

dve diela v jednom vydaní; pre čitateľov od 11 rokov; Vynález skazy (preklad V. Dudáš, druhé vydanie)
Jules Verne sa v románe Vynález skazy snaží vyjadriť znepokojenie nad technologickým pokrokom v oblasti výbušnín. Tragický hrdina románu, Francúz Thomas Roch, po tom čo je unesený úskočným grófom ďArtigasom, nájde útočisko vo vnútri Back Cupu a zostrojí bombu nebývalej sily. Avšak pred použítím vynálezu ho odradí pohľad na vlajku svojej zeme, ktorú zbadá na sťažni vojnového krížniku, vyslaného s úlohou zničiť Back Cup…
Zelený lúč (preklad J. Felix, druhé vydanie)
Dielo Zelený lúč, pomenované po optickom prírodnom jave sa dá považovať za jediný Vernov milostný román. Mladé škótske dievča Helena sa odmieta vydať za muža, ktorého jej vybrali jej strýkovia, a to do tej doby, než s ním spoločne uvidí zelený lúč, ktorý je podľa povestí znamením vernej lásky.

Ďalšie informácie

Verne Jules
Žánre

Beletria > próza svetová
Detská literatúra > násťročný čitateľ
Dobrodružná literatúra > verneovky
Dobrodružná literatúra > vydania po roku '48

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 19.st.
Podpis
Vydavateľstvo Mladé letá
Edícia Knihy J. Verna
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1977
Náklad 35000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Dudáš Vladimír
Ilustrácie Veselý Milan
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 294
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, výraznejšie poškodený prebal (viď titulné foto)
Anotácia dve diela v jednom vydaní; pre čitateľov od 11 rokov; Vynález skazy (preklad V. Dudáš, druhé vydanie) Jules Verne sa v románe Vynález skazy snaží vyjadriť znepokojenie nad technologickým pokrokom v oblasti výbušnín. Tragický hrdina románu, Francúz Thomas Roch, po tom čo je unesený úskočným grófom ďArtigasom, nájde útočisko vo vnútri Back Cupu a zostrojí bombu nebývalej sily. Avšak pred použítím vynálezu ho odradí pohľad na vlajku svojej zeme, ktorú zbadá na sťažni vojnového krížniku, vyslaného s úlohou zničiť Back Cup… Zelený lúč (preklad J. Felix, druhé vydanie) Dielo Zelený lúč, pomenované po optickom prírodnom jave sa dá považovať za jediný Vernov milostný román. Mladé škótske dievča Helena sa odmieta vydať za muža, ktorého jej vybrali jej strýkovia, a to do tej doby, než s ním spoločne uvidí zelený lúč, ktorý je podľa povestí znamením vernej lásky.
Skladové číslo002053

Ukážky knihy

vynalez skazy zeleny luc 1vynalez skazy zeleny luc 2
vynalez skazy zeleny luc

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo