TAJOMNÝ HRAD V KARPATOCH. DUNAJSKÝ LODIVOD - Verne Jules

TAJOMNÝ HRAD V KARPATOCH. DUNAJSKÝ LODIVOD

Product Description

dve diela v jednom spoločnom vydaní,.pre čitateľov od 11 rokov; Tajomný hrad v Karpatoch (preložil J. Oravec, druhé, upravené vydanie):
V obci Werst, si pastier Frick jedného dňa všimne dym stúpajúci z komína zrúcaniny hradu baróna Rudolfa Görtza. Táto správa vystraší dedinčanov, sú presvedčení, že hrad je strašidelný. Mladý lesník Nick Deck a dedinský lekár, ktorý ho sprevádza, sa rozhodnú ísť na hrad, ale stanú sa obeťami prekvapivých javov. Pri ich návrate sa v dedine objaví mladý gróf Franz de Telek so sluhom. Keď sa dozvie meno majiteľa hradu, rozhodne sa preskúmať hrad. Ten, ako aj Franz boli totiž zamilovaní do opernej divy Stilly, z ktorej smrti práve Rudolf Görtz viní Franza.

Dunajský lodivod (preložila M. Terenová, druhé vydanie):
Kniha sa odohráva v roku 1876 a autor nám v nej prostredníctvom dobrodružno-kriminálneho príbehu predstavuje zaujímavým spôsobom Dunaj prakticky od prameňa v Nemecku, až po jeho ústie do Čierneho mora. Hlavným hrdinom je statočný bulharský vlastenec Sergej Ledko, ktorý sa v prestrojení za prostého rybára vracia loďou po rieke do vlasti, kde sa má zapojiť do národného povstania proti Turkom. Omylom je však pokladaný za vodcu zločineckej bandy kupliarov a vrahov Ivana Strigu, ktorých sa snaží dolapiť policajný komisár Karol Dragos. Sergej je počas svojho putovania vystavený mnohým útrapám vrátane zatknutia, nakoniec je však pravý zločinec aj vďaka jeho prispeniu zneškodnený.

Ďalšie informácie

Verne Jules
Žánre

Beletria > próza svetová
Detská literatúra > násťročný čitateľ
Dobrodružná literatúra > verneovky
Dobrodružná literatúra > vydania po roku '48

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 19.st.
Podpis
Vydavateľstvo Mladé letá
Edícia Knihy J. Verna
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1979
Náklad 42000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Oravec Jozef, Terenová Mária
Ilustrácie Veselý Milan (s použitím pôvodných francúzskych xylografií)
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 283
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia dve diela v jednom spoločnom vydaní,.pre čitateľov od 11 rokov; Tajomný hrad v Karpatoch (preložil J. Oravec, druhé, upravené vydanie): V obci Werst, si pastier Frick jedného dňa všimne dym stúpajúci z komína zrúcaniny hradu baróna Rudolfa Görtza. Táto správa vystraší dedinčanov, sú presvedčení, že hrad je strašidelný. Mladý lesník Nick Deck a dedinský lekár, ktorý ho sprevádza, sa rozhodnú ísť na hrad, ale stanú sa obeťami prekvapivých javov. Pri ich návrate sa v dedine objaví mladý gróf Franz de Telek so sluhom. Keď sa dozvie meno majiteľa hradu, rozhodne sa preskúmať hrad. Ten, ako aj Franz boli totiž zamilovaní do opernej divy Stilly, z ktorej smrti práve Rudolf Görtz viní Franza. Dunajský lodivod (preložila M. Terenová, druhé vydanie): Kniha sa odohráva v roku 1876 a autor nám v nej prostredníctvom dobrodružno-kriminálneho príbehu predstavuje zaujímavým spôsobom Dunaj prakticky od prameňa v Nemecku, až po jeho ústie do Čierneho mora. Hlavným hrdinom je statočný bulharský vlastenec Sergej Ledko, ktorý sa v prestrojení za prostého rybára vracia loďou po rieke do vlasti, kde sa má zapojiť do národného povstania proti Turkom. Omylom je však pokladaný za vodcu zločineckej bandy kupliarov a vrahov Ivana Strigu, ktorých sa snaží dolapiť policajný komisár Karol Dragos. Sergej je počas svojho putovania vystavený mnohým útrapám vrátane zatknutia, nakoniec je však pravý zločinec aj vďaka jeho prispeniu zneškodnený.
Skladové číslo004606
tajomny hrad v karpatoch dunajsky lodivod

620

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo