NA ČERNÝCH LISTINÁCH - Lendvai Paul - Antikvariát Starý svet

NA ČERNÝCH LISTINÁCH

Zážitky jednoho Středoevropana

Product Description

Vzpomínková kniha rakouského novináře maďarského původu sleduje poválečný vývoj v Maďarsku na pozadí boje o moc mezi sociálními demokraty a komunisty, který v padesátých letech přerůstá do doby stalinských čistek a krvavě potlačeného maďarského povstání. Autobiografický popis událostí v Maďarsku pokračuje i po emigraci autora do Vídně, kde jako redaktor prestižních listů /Europische Rundschau/, ředitel a šéfredaktor ve sdělovacích prostředcích /ORF/ má možnost sledovat politické dění ve střední Evropě. Velkou pozornost věnuje postavení Židů na území dnešního Maďarska od konce 19. století a jejich genocidu během poslední války. Kniha “Na černých listinách” získala v Rakousku v roce 1997 cenu za literaturu faktu (Donauland-Sachbuchpreis).; prvé české vydanie

Ďalšie informácie

Lendvai Paul
Žánre

História > dejiny európske
História > dejiny 20. storočia
Knihy s podpisom
Literatúra faktu > pamäte & memoáre

Krajina autora Rakúsko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Barrister&Principal
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Brno
Rok vydania 2004
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk český
Preklad Salaquardová Klára
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 308
Stav dobrý, s datovaným PODPISOM AUTORA, bez pečiatok, malý vpis perom na tiráži
Anotácia Vzpomínková kniha rakouského novináře maďarského původu sleduje poválečný vývoj v Maďarsku na pozadí boje o moc mezi sociálními demokraty a komunisty, který v padesátých letech přerůstá do doby stalinských čistek a krvavě potlačeného maďarského povstání. Autobiografický popis událostí v Maďarsku pokračuje i po emigraci autora do Vídně, kde jako redaktor prestižních listů /Europische Rundschau/, ředitel a šéfredaktor ve sdělovacích prostředcích /ORF/ má možnost sledovat politické dění ve střední Evropě. Velkou pozornost věnuje postavení Židů na území dnešního Maďarska od konce 19. století a jejich genocidu během poslední války. Kniha "Na černých listinách" získala v Rakousku v roce 1997 cenu za literaturu faktu (Donauland-Sachbuchpreis).; prvé české vydanie
Skladové číslo008602

Ukážky knihy

na cernych listinach – lendvai – podpis
na cernych listinach – lendvai

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť