SPATŘIT A NAPSAT. FILMOVÉ KRITIKY, STATĚ A ROZHOVORY - Kopaněva Galina

SPATŘIT A NAPSAT. FILMOVÉ KRITIKY, STATĚ A ROZHOVORY

Product Description

Výber z textov významnej českej filmovej publicistky, historičky a pedagogičky zeditoval a doslov napísal Tomáš Hála; anotácia: Kniha Spatřit a napsat. Filmové kritiky, statě a rozhovory představuje výbor z textů významné české filmmové publicistky, historičky a pedagožky Galiny Kopaněvy. Svazek prezentuje publikační činnost autorky v celé její šíři, zároveň zdůrazňuje jednotlivá témata a okruhy, na něž se dlouhodobě zaměřovala. Za tímto účelem jsou články (především kritiky, statě a referáty) sdruženy do oddílů Česká a slovenská kinematografie, Ruská a sovětská kinematografie, Bulharská a polská kinematografie a Západní kinematografie. Tyto texty doplňují další dva oddíly rozhovorů, jež Kopaněva vedla s českými a slovenskými a se zahraničními tvůrci. Poslední oddíl tvoří rozhovory s Galinou Kopaněvou. Pojítkem mezi jednotlivými příspěvky se stává přístup Galiny Kopaněvy ke kinematografii, který je charakterizován představou filmu jako autorského díla silné režisérské osobnosti a zároveň přesvědčením, že umělecké dílo by mělo vždy reflektovat aktuální společenskou situaci. Filmového kritika vnímala jako partnera a zasvěceného prostředníka v dialogu tvůrce s divákem.

Ďalšie informácie

Kopaněva Galina
Žánre

Divadlo / Film / Tanec > film
Literatúra faktu > eseje
Literatúra faktu > životopisy & portréty
Literatúra faktu > rozhovory
Umenie > dejiny umenia
Umenie > nezaradené

Krajina autora Česko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Národní filmový archiv
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Praha
Rok vydania 2017
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk český
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 531
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Výber z textov významnej českej filmovej publicistky, historičky a pedagogičky zeditoval a doslov napísal Tomáš Hála; anotácia: Kniha Spatřit a napsat. Filmové kritiky, statě a rozhovory představuje výbor z textů významné české filmmové publicistky, historičky a pedagožky Galiny Kopaněvy. Svazek prezentuje publikační činnost autorky v celé její šíři, zároveň zdůrazňuje jednotlivá témata a okruhy, na něž se dlouhodobě zaměřovala. Za tímto účelem jsou články (především kritiky, statě a referáty) sdruženy do oddílů Česká a slovenská kinematografie, Ruská a sovětská kinematografie, Bulharská a polská kinematografie a Západní kinematografie. Tyto texty doplňují další dva oddíly rozhovorů, jež Kopaněva vedla s českými a slovenskými a se zahraničními tvůrci. Poslední oddíl tvoří rozhovory s Galinou Kopaněvou. Pojítkem mezi jednotlivými příspěvky se stává přístup Galiny Kopaněvy ke kinematografii, který je charakterizován představou filmu jako autorského díla silné režisérské osobnosti a zároveň přesvědčením, že umělecké dílo by mělo vždy reflektovat aktuální společenskou situaci. Filmového kritika vnímala jako partnera a zasvěceného prostředníka v dialogu tvůrce s divákem.
Skladové číslo005138

Ukážky knihy

galina kopaneva – spatrit a napsat filmove kritiky state a rozhovory – antikvariat stary svetgalina kopaneva – spatrit a napsat filmove kritiky state a rozhovory – antikvariat stary svet 1
galina kopaneva – spatrit a napsat filmove kritiky state a rozhovory

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo