ANDREJ HLINKA - Bartlová Alena - Antikvariát Starý svet

ANDREJ HLINKA

Product Description

prvé vydanie; Osobnosť, o ktorej sa za posledných štyridsať rokov buď mlčalo, alebo hovorili nepravdy či polopravdy. Hlinku možno hodnotiť z rôznych hľadísk rôzne, ale o jeho ľudskej, kňazskej t a politickej veľkosti pochybovať nemožno. Kniha slovenskej historičky Aleny Bartlovej je určená predovšetkým čitateľovi, ktorý sa o Hlinkovom živote nemohol dozvedieť ani v škole ani v literatúre. Hlinkov stručný životopis rámcuje prehľadom spoločenského a politického diania v rokoch jeho pôsobenia na slovenskej politickej scéne. Životu a dielu Andreja Hlinku sme ešte veľa dlžní, na jeho komplexné biografické spracovanie slovenská verejnosť ešte len čaká. Táto kniha chce súčasnému čitateľovi pomôcť získať východiskové poznatky o jednej z najvýznamnejších osobností slovenských dejín.; PhDr. Alena Bartlová, CSc. (26. března 1939 Bratislava, Slovensko) je slovenská historička, která se specializuje na slovenské dějiny první poloviny 20. století.

Ďalšie informácie

Bartlová Alena
Žánre

História > dejiny slovenské
História > dejiny 20. storočia
Literatúra faktu > životopisy & portréty
Spoločenské vedy > politológia & politika

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Obzor
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1991
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 120
Stav dobrý s estetickým poškodením v podobe podčiarknutia časti textu perom + poznámky na okraj, malé vpisy na signete i patitule, bez pečiatok
Anotácia prvé vydanie; Osobnosť, o ktorej sa za posledných štyridsať rokov buď mlčalo, alebo hovorili nepravdy či polopravdy. Hlinku možno hodnotiť z rôznych hľadísk rôzne, ale o jeho ľudskej, kňazskej t a politickej veľkosti pochybovať nemožno. Kniha slovenskej historičky Aleny Bartlovej je určená predovšetkým čitateľovi, ktorý sa o Hlinkovom živote nemohol dozvedieť ani v škole ani v literatúre. Hlinkov stručný životopis rámcuje prehľadom spoločenského a politického diania v rokoch jeho pôsobenia na slovenskej politickej scéne. Životu a dielu Andreja Hlinku sme ešte veľa dlžní, na jeho komplexné biografické spracovanie slovenská verejnosť ešte len čaká. Táto kniha chce súčasnému čitateľovi pomôcť získať východiskové poznatky o jednej z najvýznamnejších osobností slovenských dejín.; PhDr. Alena Bartlová, CSc. (26. března 1939 Bratislava, Slovensko) je slovenská historička, která se specializuje na slovenské dějiny první poloviny 20. století.
Skladové číslo006329

Ukážky knihy

andrej hlinka – bartlova – antikvariat stary svet
andrej hlinka – bartlova

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo