NEZNÁMY JÁNOŠÍK - Kočiš Jozef - Antikvariát Starý svet

NEZNÁMY JÁNOŠÍK

Product Description

prvé vydanie – Slovenský ľudový hrdina vo svetle historických dokumentov; info o autorovi: Jozef Kočiš – významný slovenský historik a archivár.Vyštudoval históriu a archívnictvo na Filozofickej fakulte v Bratislave. Vybudoval archív v Bytči. Začiatkom mája 1955 sa stal riaditeľom Štátneho archívu v Bytči, ktorý bol jeho celoživotným pôsobiskom až do odchodu do dôchodku v roku 1990. Výsledkom dlhodobej práce je aj odborná publikácia „Neznámy Jánošík“, v ktorej Jozef Kočiš prináša netradičný a skutočne neznámy portrét bývalého kuruca, cisárskeho vojaka a potom tiež „hôrneho chlapca“ Juraja Jánošíka.

Ďalšie informácie

Kočiš Jozef
Žánre

História > dejiny slovenské
História > novovek (16.st.-1914)
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Osveta
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Martin
Rok vydania 1986
Náklad 30000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotoreprodukcie a fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 144
Stav dobrý, pečiatka na titulnom liste
Anotácia prvé vydanie - Slovenský ľudový hrdina vo svetle historických dokumentov; info o autorovi: Jozef Kočiš - významný slovenský historik a archivár.Vyštudoval históriu a archívnictvo na Filozofickej fakulte v Bratislave. Vybudoval archív v Bytči. Začiatkom mája 1955 sa stal riaditeľom Štátneho archívu v Bytči, ktorý bol jeho celoživotným pôsobiskom až do odchodu do dôchodku v roku 1990. Výsledkom dlhodobej práce je aj odborná publikácia „Neznámy Jánošík“, v ktorej Jozef Kočiš prináša netradičný a skutočne neznámy portrét bývalého kuruca, cisárskeho vojaka a potom tiež „hôrneho chlapca“ Juraja Jánošíka.
Skladové číslo004756

Ukážky knihy

neznamy janosik – antikvariat stary svetneznamy janosik – antikvariat stary svet 1neznamy janosik – antikvariat stary svet 2neznamy janosik – antikvariat stary svet 3
neznamy janosik

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo