ZLATNÍCTVO NA SLOVENSKU - Toranová Eva - Antikvariát Starý svet

ZLATNÍCTVO NA SLOVENSKU

Product Description

Zlatníctvo je najvýznamnejšie umelecké remeslo na Slovensku, kniha načrtáva atmosféru prostredia a okolností, za ktorých tieto vzácne umelecko-remeselné artefakty vznikali. Z obsahu: Drahé kovy a ich náleziská na Slovensku, Zlato a striebro-zlatnícka surovina, Príprava suroviny a značkovanie artefaktov, Zlatnícke remeslo, Zlatnícke centrá na Slovensku-Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava, Kežmarok, Košice, Levoča, Prešov, Rimavská Sobota, Trnava, Technológia zlatníckej práce, Vplyvy a predlohy, Spoločenské postavenie nášho zlatníka, Objednávateľ a používateľ zlatníckych artefaktov, Typy zlatníckych výrobkov, Katalóg; druhé prepracované a rozšírené vydanie.

Ďalšie informácie

Toranová Eva
Žánre

História > dejiny slovenské
Národopis / Ľudová kultúra / Remeslá > ľudové umenie & remeslá
Umenie > dejiny umenia

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Tatran
Edícia Umenie na Slovensku
Zväzok v edícii 6.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1983
Náklad 8000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele a farebné fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 272
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Zlatníctvo je najvýznamnejšie umelecké remeslo na Slovensku, kniha načrtáva atmosféru prostredia a okolností, za ktorých tieto vzácne umelecko-remeselné artefakty vznikali. Z obsahu: Drahé kovy a ich náleziská na Slovensku, Zlato a striebro-zlatnícka surovina, Príprava suroviny a značkovanie artefaktov, Zlatnícke remeslo, Zlatnícke centrá na Slovensku-Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava, Kežmarok, Košice, Levoča, Prešov, Rimavská Sobota, Trnava, Technológia zlatníckej práce, Vplyvy a predlohy, Spoločenské postavenie nášho zlatníka, Objednávateľ a používateľ zlatníckych artefaktov, Typy zlatníckych výrobkov, Katalóg; druhé prepracované a rozšírené vydanie.
Skladové číslo004434

Ukážky knihy

zlatnictvo na slovensku – antikvariat stary svet 0zlatnictvo na slovensku – antikvariat stary svet 1zlatnictvo na slovensku – antikvariat stary svet 2zlatnictvo na slovensku – antikvariat stary svet
zlatnictvo na slovensku

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo