COBURGOVCI A SLOVENSKO - Holec Roman - Antikvariát Starý svet

COBURGOVCI A SLOVENSKO

Product Description

oficiálna anotácia: Rozsiahla práca významného slovenského historika je postavená na doteraz neznámych fondoch z archívov stredoeurópskych štátov, Bulharska, Nemecka a USA. Autorovi sa podarilo stretnúť s ľuďmi, ktorí sa nachádzali bezprostredne v okolí bývalého bulharského cára Ferdinanda, ústrednej postavy monografie. Jeho politická kariéra, vlastnosti, kontakty s politickými elitami rôznych historických období, jeho postoje k rôznym geopolitickým situáciám, zákulisné udalosti, ale aj obyčajné ľudské radosti a strasti tejto osobnosti sú predmetom tohto diela. Špecifikom je zameranie na coburgovské pôsobenie na Slovensku, zaradenie tohto rodu do súvislostí modernej slovenskej histórie.

Ďalšie informácie

Holec Roman
Žánre

História > dejiny európske
História > dejiny slovenské
História > novovek (16.st.-1914)
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2010
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele a farebné fotografie v obrazovej prílohe
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 464
Stav veľmi dobrý až výborný, bez pečiatok, vpisov, či akýchkoľvek poškodení
Anotácia oficiálna anotácia: Rozsiahla práca významného slovenského historika je postavená na doteraz neznámych fondoch z archívov stredoeurópskych štátov, Bulharska, Nemecka a USA. Autorovi sa podarilo stretnúť s ľuďmi, ktorí sa nachádzali bezprostredne v okolí bývalého bulharského cára Ferdinanda, ústrednej postavy monografie. Jeho politická kariéra, vlastnosti, kontakty s politickými elitami rôznych historických období, jeho postoje k rôznym geopolitickým situáciám, zákulisné udalosti, ale aj obyčajné ľudské radosti a strasti tejto osobnosti sú predmetom tohto diela. Špecifikom je zameranie na coburgovské pôsobenie na Slovensku, zaradenie tohto rodu do súvislostí modernej slovenskej histórie.
Skladové číslo004087

Ukážky knihy

coburgovci a slovensko – antikvariat stary svetcoburgovci a slovensko – antikvariat stary svet 1coburgovci a slovensko – antikvariat stary svet 2coburgovci a slovensko – antikvariat stary svet 3coburgovci a slovensko – antikvariat stary svet 4
coburgovci a slovensko

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo