POLEMIKA O ČESKOSLOVENSKOM ROZKOLE - Antikvariát Starý svet

POLEMIKA O ČESKOSLOVENSKOM ROZKOLE

Product Description

Polemika o Československom rozkole je prvým titulom novej edície Pramene a polemiky. Je to súbor dvoch významných diel: Milan Hodža – Československý rozkol a kritická reakcia naň od Jozefa Škultétyho – Stodvadsaťpäť rokov zo slovenského života (1792-1914). Hodžova práca, dnes už pomerne málo známa, sa v čase svojho vydania stala jedným z najprepracovanejších teoretických diel presadzujúcich umelý koncept jednotného „československého“ národa a ostáva jedným z hlavných zdrojov ideológie etnického čechoslovakizmu. Škultétyho polemika naopak vychádza zo svojbytnosti slovenského národa. Realizáciu tohto vydavateľského projektu nemožno hodnotiť inak, ako významný edičný počin, ktorý prístupnou formou, pri bohatej faktografickej základni v poznámkovom aparáte, sprítomní v celistvosti jednu z prvých slovenských vedeckých polemík odborníkom, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa zaujíma o myšlienkové prúdy, národné a štátne koncepcie týkajúce sa Slovákov a Slovenska v predchádzajúcich storočiach.

Ďalšie informácie

Hodža Milan, Škultéty Jozef
Žánre

História > dejiny slovenské
História > národné obrodenie & Štúrovci
História > novovek (16.st.-1914)
Spoločenské vedy > politológia & politika

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Politologický odbor Matice slovenskej
Edícia Pramene a polemiky
Zväzok v edícii 1.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2008
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 437
Stav dobrý až veľmi dobrý, bez pečiatok a vpisov, kniha nemá prebal
Anotácia Polemika o Československom rozkole je prvým titulom novej edície Pramene a polemiky. Je to súbor dvoch významných diel: Milan Hodža – Československý rozkol a kritická reakcia naň od Jozefa Škultétyho – Stodvadsaťpäť rokov zo slovenského života (1792-1914). Hodžova práca, dnes už pomerne málo známa, sa v čase svojho vydania stala jedným z najprepracovanejších teoretických diel presadzujúcich umelý koncept jednotného „československého“ národa a ostáva jedným z hlavných zdrojov ideológie etnického čechoslovakizmu. Škultétyho polemika naopak vychádza zo svojbytnosti slovenského národa. Realizáciu tohto vydavateľského projektu nemožno hodnotiť inak, ako významný edičný počin, ktorý prístupnou formou, pri bohatej faktografickej základni v poznámkovom aparáte, sprítomní v celistvosti jednu z prvých slovenských vedeckých polemík odborníkom, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa zaujíma o myšlienkové prúdy, národné a štátne koncepcie týkajúce sa Slovákov a Slovenska v predchádzajúcich storočiach.
Skladové číslo003966

Ukážky knihy

polemika o ceskoslovenskom rozkole – antikvariat stary svetpolemika o ceskoslovenskom rozkole – antikvariat stary svet 1polemika o ceskoslovenskom rozkole – antikvariat stary svet 2
polemika o ceskoslovenskom rozkole

1400

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo