3x SLEČNA MARPLOVÁ - Christie Agatha - Antikvariát Starý svet

3x SLEČNA MARPLOVÁ

Puknuté zrkadlo, V hoteli Bertram, Mŕtva v knižnici

Product Description

Výber z diela najplodnejšej anglickej autorky detektívneho žánru predstavuje obľúbenú postavu – navonok neškodnú, milú a sympatickú Jane Marplovú, ktorá pomocou prenikavého postrehu a skvelých kombinačných schopností rieši záhadné zločiny na základe znalosti ľudskej duše.
V prvom príbehu „Puknuté zrkadlo“ (preklad A. Oravcová) nás autorka uvádza do malebnej anglickej dedinky St. Mary Meadu, rodiska slečny Marplovej. Pokojnú hladinu vidieckeho života rozvíri príchod slávnej herečky, za ktorým nasledujú napínavé udalosti, vrcholiace vraždami.
Druhý príbeh „V hoteli Bertram“ (preklad D. Slobodník) sa odohráva v luxusnom londýnskom hoteli, poskytujúcom služby v „starom štýle“. Jane Marplová ako jedna z návštevníčok sa stáva svedkom vraždy súvisiacej s veľkou vlakovou lúpežou.
Tretí príbeh „Mŕtva v knižnici“ (preklad A. Oravcová) čerpá opäť z vidieckeho prostredia a zo života vyšších spoločenských vrstiev. Kto zavraždil mladú tanečnicu, ktorej telo nájdu v knižnici seriózneho starého plukovníka? Toto odhalenie opäť ostáva na milej slečne, ktorej nikdy nechýba anglický zmysel pre humor.; prvé vydanie

Ďalšie informácie

Christie Agatha
Žánre

Beletria > detektívky & krimi
Beletria > próza svetová

Krajina autora Anglicko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Spoločnosť priateľov krásnych kníh (SPKK)
Zväzok v edícii 427.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1983
Náklad 70000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Oravcová Adriana, Slobodník Dušan
Ilustrácie Rumanský Igor (obálka)
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 536
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, poškodený prebal (viď titulné foto)
Anotácia Výber z diela najplodnejšej anglickej autorky detektívneho žánru predstavuje obľúbenú postavu – navonok neškodnú, milú a sympatickú Jane Marplovú, ktorá pomocou prenikavého postrehu a skvelých kombinačných schopností rieši záhadné zločiny na základe znalosti ľudskej duše. V prvom príbehu „Puknuté zrkadlo“ (preklad A. Oravcová) nás autorka uvádza do malebnej anglickej dedinky St. Mary Meadu, rodiska slečny Marplovej. Pokojnú hladinu vidieckeho života rozvíri príchod slávnej herečky, za ktorým nasledujú napínavé udalosti, vrcholiace vraždami. Druhý príbeh „V hoteli Bertram“ (preklad D. Slobodník) sa odohráva v luxusnom londýnskom hoteli, poskytujúcom služby v „starom štýle“. Jane Marplová ako jedna z návštevníčok sa stáva svedkom vraždy súvisiacej s veľkou vlakovou lúpežou. Tretí príbeh „Mŕtva v knižnici“ (preklad A. Oravcová) čerpá opäť z vidieckeho prostredia a zo života vyšších spoločenských vrstiev. Kto zavraždil mladú tanečnicu, ktorej telo nájdu v knižnici seriózneho starého plukovníka? Toto odhalenie opäť ostáva na milej slečne, ktorej nikdy nechýba anglický zmysel pre humor.; prvé vydanie
Skladové číslo004321
3x slecna marplova

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo