MEČOM A JEDOM - Benzoniová Juliette - Antikvariát Starý svet

MEČOM A JEDOM

Product Description

Skutočné príbehy o ženách, ktoré vraždili z lásky, strachu, ctižiadosti a túžby po moci. Rozsiahle znalosti z dejín autorka znamenite využila v knihe Mečom a jedom, v strhujúcich príbehoch žien z vysokej spoločnosti, ktoré vraždili raz z lásky a zo žiarlivosti, inokedy zo strachu alebo sebectva, väčšinou ich však hnala ctižiadosť a túžba po moci. Hoci sa hrdinky tejto knihy od seba veľmi odlišujú, jedno majú spoločné: aby dosiahli svoj cieľ, neváhali použiť akékoľvek zbrane a dokázali preliať krv vlastnej rodiny.
Pero známej francúzskej autorky zasvätene sprostredkuje vražedné pohnútky čínskej cisárovny Lu z roku 200 pred n. l., slávnej Rimanky Agripíny z roku 37 n. l., stredovekej panovníčky Theofano v upadajúcej Byzancii, kráľovny-vazalky Izabely vo Francúzsku, významných žien z čias renesancie ako krvavej Márie Tudorovej, benátskej čarodejnice Bianci Capellyovej, ale tiež Alžbety Báthoryovej z Čachtíc a ďalších nenávidených vznešených dám z iných epoch a iných národov, ktoré pre vlastný prospech siahli na život tým, ktorí im stáli v ceste.

Ďalšie informácie

Benzoniová Juliette
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Remedium
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2006
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Roškovský Vladimír
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 368
Stav dobrý
Anotácia Skutočné príbehy o ženách, ktoré vraždili z lásky, strachu, ctižiadosti a túžby po moci. Rozsiahle znalosti z dejín autorka znamenite využila v knihe Mečom a jedom, v strhujúcich príbehoch žien z vysokej spoločnosti, ktoré vraždili raz z lásky a zo žiarlivosti, inokedy zo strachu alebo sebectva, väčšinou ich však hnala ctižiadosť a túžba po moci. Hoci sa hrdinky tejto knihy od seba veľmi odlišujú, jedno majú spoločné: aby dosiahli svoj cieľ, neváhali použiť akékoľvek zbrane a dokázali preliať krv vlastnej rodiny. Pero známej francúzskej autorky zasvätene sprostredkuje vražedné pohnútky čínskej cisárovny Lu z roku 200 pred n. l., slávnej Rimanky Agripíny z roku 37 n. l., stredovekej panovníčky Theofano v upadajúcej Byzancii, kráľovny-vazalky Izabely vo Francúzsku, významných žien z čias renesancie ako krvavej Márie Tudorovej, benátskej čarodejnice Bianci Capellyovej, ale tiež Alžbety Báthoryovej z Čachtíc a ďalších nenávidených vznešených dám z iných epoch a iných národov, ktoré pre vlastný prospech siahli na život tým, ktorí im stáli v ceste.
Skladové číslo003394
mecom a jedom

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo