BEDÁRI I.-V. - Hugo Victor - Antikvariát Starý svet

BEDÁRI I.-V.

Product Description

toto vydanie (tretie slovenské) svetoznámeho diela génia 19. storočia obsahuje päť samostatných kníh pod názvami: 1. Fantine 2. Cosette 3. Marius 4.Idyla… a epopeja… 5.Jean Valjean ;

Hlavným hrdinom príbehu je bývalý galejník Jean Valjean, ktorý strávil vo väzbe 19 rokov za krádež chleba, no po jeho prepustení sa snaží očistiť od svojej minulosti. Okrem neho v diele vystupuje množstvo ďalších postáv a dej sa odohráva vo Francúzsku 19. storočia, v búrlivom období Napoleonských vojen, reštaurácie a nasledujúcich desaťročí.

Hugo vo svojom diele skúma podstatu dobra a zla a snaží sa upozorniť na sociálne problémy a nedostatky zákona. Tým nepriamo nadväzuje aj na svoje skoršie romány Posledný deň odsúdenca (1829) a Claude Gueux (1834). Okrem toho sa v Bedároch objavujú aj témy ako francúzska história, Paríž a jeho architektúra, politika, náboženstvo či láska. Hugo sa pri písaní nechal inšpirovať viacerými skutočnými osobami a udalosťami a vytvoril tak rozsiahle dielo, v ktorom sa stretajú prvky romantizmu s realizmom, sociálnym i psychologickým románom. Odkaz Bedárov ostáva aktuálny i dnes a možno aj tomuto faktu vďačí román za svoju stále živú popularitu – bol viackrát spracovaný do filmovej podoby, no známy je aj ako rovnomenný muzikál, ktorý už vyše dvadsať rokov dobýja svetové divadlá. (zdroj: wikipedia.sk)

Ďalšie informácie

Hugo Victor
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 19.st.
Podpis
Vydavateľstvo Tatran
Edícia Meteor
Zväzok v edícii 51.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1973
Náklad 40000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Belnay Ján, Felix Jozef
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 336+296+304+400+352
Stav dobrý, všetky zväzky bez pečiatok a vpisov, mierne opotrebované prebaly
Anotácia toto vydanie (tretie slovenské) svetoznámeho diela génia 19. storočia obsahuje päť samostatných kníh pod názvami: 1. Fantine 2. Cosette 3. Marius 4.Idyla... a epopeja... 5.Jean Valjean ; Hlavným hrdinom príbehu je bývalý galejník Jean Valjean, ktorý strávil vo väzbe 19 rokov za krádež chleba, no po jeho prepustení sa snaží očistiť od svojej minulosti. Okrem neho v diele vystupuje množstvo ďalších postáv a dej sa odohráva vo Francúzsku 19. storočia, v búrlivom období Napoleonských vojen, reštaurácie a nasledujúcich desaťročí. Hugo vo svojom diele skúma podstatu dobra a zla a snaží sa upozorniť na sociálne problémy a nedostatky zákona. Tým nepriamo nadväzuje aj na svoje skoršie romány Posledný deň odsúdenca (1829) a Claude Gueux (1834). Okrem toho sa v Bedároch objavujú aj témy ako francúzska história, Paríž a jeho architektúra, politika, náboženstvo či láska. Hugo sa pri písaní nechal inšpirovať viacerými skutočnými osobami a udalosťami a vytvoril tak rozsiahle dielo, v ktorom sa stretajú prvky romantizmu s realizmom, sociálnym i psychologickým románom. Odkaz Bedárov ostáva aktuálny i dnes a možno aj tomuto faktu vďačí román za svoju stále živú popularitu – bol viackrát spracovaný do filmovej podoby, no známy je aj ako rovnomenný muzikál, ktorý už vyše dvadsať rokov dobýja svetové divadlá. (zdroj: wikipedia.sk)
Skladové číslo003500

Ukážky knihy

bedari I-V – antikvariat stary svet
bedari I-V

2270

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo