DOKTOR JESENIUS - Zúbek Ľudo - Antikvariát Starý svet

DOKTOR JESENIUS

Product Description

prvé vydanie (náklad 8400 exemplárov) monumentálnej historicko-životopisnej prózy pre mládež; anotácia: Románová kronika o živote Jána Jesenského (Jesenia), rodáka z Turca, osobného lekára cisára Rudolfa II. v Prahe. Autor opisuje jeho život až po krutú popravu na Staromestskom námestí v Prahe r.1621, pre účasť na povstaní českých pánov proti Habsburgom. Obsiahle epické dielo vykresľuje politické, spoločenské snaženia Jeseniových čias a dotýka sa mnohých významných osobností vtedajšieho vedeckého života. (npr. Tycha de Brahe, či Keplera)

Ďalšie informácie

Zúbek Ľudo
Žánre

Beletria > próza slovenská & česká
Detská literatúra > násťročný čitateľ

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenské nakladateľstvo detskej knihy (SNDK)
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1956
Náklad 8400
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie Fiala Václav
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 436
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, prebal podlepený z vnútornej strany páskou (presahuje aj na vonkajšiu stranu - viď foto)
Anotácia prvé vydanie (náklad 8400 exemplárov) monumentálnej historicko-životopisnej prózy pre mládež; anotácia: Románová kronika o živote Jána Jesenského (Jesenia), rodáka z Turca, osobného lekára cisára Rudolfa II. v Prahe. Autor opisuje jeho život až po krutú popravu na Staromestskom námestí v Prahe r.1621, pre účasť na povstaní českých pánov proti Habsburgom. Obsiahle epické dielo vykresľuje politické, spoločenské snaženia Jeseniových čias a dotýka sa mnohých významných osobností vtedajšieho vedeckého života. (npr. Tycha de Brahe, či Keplera)
Skladové číslo005007

Ukážky knihy

doktor jesenius – antikvariat stary svetdoktor jesenius – antikvariat stary svet 1doktor jesenius – antikvariat stary svet 2
doktor jesenius

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo