ZEMIAKOVÝ CHÁN - Tatárske a baškirské - Antikvariát Starý svet

ZEMIAKOVÝ CHÁN

Tatárske a baškirské ľudové rozprávky

Product Description

Tatárske a baškirské rozprávky sú nezvyčajné, exotické – v čom sa líšia od našich rozprávok. No treba povedať, že pri všetkej zvláštnosti, nezvyčajností a odlišnosti majú tieto rozprávky aj veľa spoločného s tými rozprávkami, ktoré vznikli a rozprávajú sa inde vo svete. Je to predovšetkým ten večný boj dobra so zlom a víťazstvo dobra v ňom, úcta k múdrosti starších, oslava statočnosti, pracovitosti, chvála ľudského dôvtipu a nezničiteľnej túžby po láske a šťastí. – z rozličných ruských prameňov preložila a niektoré z rozprávok upravila Elena Linzbothová; pre čitateľov od 9 rokov, prvé vydanie

Ďalšie informácie

Žánre

Detská literatúra > rozprávky

Krajina autora neuvedené
Storočie autora neuvedené
Podpis
Vydavateľstvo Mladé letá
Edícia Z rozprávky do rozprávky
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1988
Náklad 17000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Linzbothová Elena
Ilustrácie Trojan Ján
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 274
Stav dobrý, bez pečiatok, malý vpis perom na signete, mierne opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia Tatárske a baškirské rozprávky sú nezvyčajné, exotické - v čom sa líšia od našich rozprávok. No treba povedať, že pri všetkej zvláštnosti, nezvyčajností a odlišnosti majú tieto rozprávky aj veľa spoločného s tými rozprávkami, ktoré vznikli a rozprávajú sa inde vo svete. Je to predovšetkým ten večný boj dobra so zlom a víťazstvo dobra v ňom, úcta k múdrosti starších, oslava statočnosti, pracovitosti, chvála ľudského dôvtipu a nezničiteľnej túžby po láske a šťastí. - z rozličných ruských prameňov preložila a niektoré z rozprávok upravila Elena Linzbothová; pre čitateľov od 9 rokov, prvé vydanie
Skladové číslo008570
zemiakovy chan

700

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť