ÔSMY DEŇ STVORENIA - Wilder Thornton - Antikvariát Starý svet

ÔSMY DEŇ STVORENIA

Product Description

Realistický román amerického dramatika a prozaika prináša panoramatický pohľad na americký život na sklonku predminulého a na počiatku minulého storočia. V horníckom mestečku je zastrelený vážený občan a z vraždy je obvinený a k smrti odsúdený jeho blízky spolupracovník a priateľ rodiny, pričom cestou na popravisko je mu umožnený útek. Autor, ktorý rozvíja, dotvára a objasňuje malomestskú tragédiu vraždy z filozofického nadhľadu, sa v románe zamýšľa s iróniou i s neochabujúcou humanistickou vierou nad ôsmym dňom ľudstva – dvadsiatym storočím.; prvé vydanie

Ďalšie informácie

Wilder Thornton
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora USA
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Tatran
Edícia Knižnica svetových bestsellerov
Zväzok v edícii 13.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1970
Náklad 25000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Ruppeldtová Taťjana
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 428
Stav dobrý, venovanie perom na pečiatka na vakáte, opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia Realistický román amerického dramatika a prozaika prináša panoramatický pohľad na americký život na sklonku predminulého a na počiatku minulého storočia. V horníckom mestečku je zastrelený vážený občan a z vraždy je obvinený a k smrti odsúdený jeho blízky spolupracovník a priateľ rodiny, pričom cestou na popravisko je mu umožnený útek. Autor, ktorý rozvíja, dotvára a objasňuje malomestskú tragédiu vraždy z filozofického nadhľadu, sa v románe zamýšľa s iróniou i s neochabujúcou humanistickou vierou nad ôsmym dňom ľudstva – dvadsiatym storočím.; prvé vydanie
Skladové číslo008401

Ukážky knihy

osmy den stvorenia – antikvariat stary svet
osmy den stvorenia

390

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť