OD PAKTU PO STALINGRAD - Werth Alexander - Antikvariát Starý svet

OD PAKTU PO STALINGRAD

Rusko vo vojne 1941-1945 I.

Product Description

prvý diel diela v Rusku narodeného, neskôr v Británii naturalizovaného publicistu: Rusko vo vojne (1. diel: Od paktu po Stalingrad, 2. diel: Od Stalingradu po Berlín); V prvom diele svojej knihy Rusko vo vojne píše nielen o situácii na frontoch, o jednotlivých vojenských osobnostiach, ale aj o veľmi zaujímavom a dramatickom diplomatickom pozadí i o tom, ako sa vojnové udalosti dotýkali každodenného života drobných ľudí. Vlastný text prelína i konfrontuje príslušnými časťami z oficiálnych Dejín Veľkej vlasteneckej vojny, rôznymi memoárovými prácami i citátmi z vtedajšej tlače a z korešpondencie medzi rôznymi osobnosťami.
Nevyhýba sa ani zamlčiavaným a tabuizovaným témam, ako:
Pakt Ribbentrop-Molotov, Katyňský masaker, Rusko – Poľská a Rusko – Fínska vojna, Anexia Pobaltia Ruskom, alebo neúspechy sovietskej armády na začiatku vojny…
Werth je erudovaný rozprávač, keďže prostredie aj jazyk dôverne pozná, nemá problém zblížiť sa s domácim obyvateľstvom a priblížiť dobovú atmosféru čitateľovi z prvej ruky.

info o autorovi: Alexander Werth sa narodil v Sankt Peterburgu. Po boľševickom prevrate jeho rodina emigrovala na Západ. Werth získal občianstvo Spojeného kráľovstva. Stal sa z neho profesionálny novinár, ktorý po vypuknutí druhej svetovej vojny začal pracovať, ako vojnový spravodajca. Písal o Francúzsku v predvojnovom období a o Rusku počas druhej svetovej vojny.Prielomom v jeho vojnových reportážach sa stala bitka pri Stalingrade a obliehanie Leningradu. Ruštinu aj angličtinu ovládal dokonale a dokázal v oboch jazykoch písať ako profesionál. Jeho najznámejším dielom je: Rusko vo vojne 1941-1945, (Londýn, 1964) pohľad na život v Sovietskom zväze počas vojny. Takmer celú druhú svetovú vojnu strávil ako korešpondent BBC v ZSSR. Mal bezkonkurenčný prístup k informáciám vďaka kombinácii svojho novinárskeho preukazu a schopnosti fungovať ako rodený Rus.
Werth bol medzi skupinou novinárov, ktorí ako prví navštívili koncentračný a vyhladzovací tábor Majdanek bezprostredne po oslobodení Červenou armádou. Podal správu o zverstvách, ktoré tam boli spáchané. BBC spočiatku odmietla odvysielať jeho reportáž, pretože nacistami spáchané zverstvá boli natoľko neuveriteľné, že ich považovali za sovietsku propagandu.
Od roku 1946 do roku 1949 pracoval v Moskve, ako korešpondent pre Guardian.
Jeho syn, Nicolas Werth je známym francúzskym historikom, ktorý sa špecializuje na históriu Sovietskeho zväzu .

Ďalšie informácie

Werth Alexander
Žánre

História > dejiny európske
História > dejiny 20. storočia
Vojenská literatúra / Zbrane > II. svetová vojna

Krajina autora Rusko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Vydavateľstvo politickej literatúry
Edícia Členská knižnica VPL
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1968
Náklad 8000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Štulrajter Anton
Ilustrácie mapy
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 601
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, mierne opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia prvý diel diela v Rusku narodeného, neskôr v Británii naturalizovaného publicistu: Rusko vo vojne (1. diel: Od paktu po Stalingrad, 2. diel: Od Stalingradu po Berlín); V prvom diele svojej knihy Rusko vo vojne píše nielen o situácii na frontoch, o jednotlivých vojenských osobnostiach, ale aj o veľmi zaujímavom a dramatickom diplomatickom pozadí i o tom, ako sa vojnové udalosti dotýkali každodenného života drobných ľudí. Vlastný text prelína i konfrontuje príslušnými časťami z oficiálnych Dejín Veľkej vlasteneckej vojny, rôznymi memoárovými prácami i citátmi z vtedajšej tlače a z korešpondencie medzi rôznymi osobnosťami. Nevyhýba sa ani zamlčiavaným a tabuizovaným témam, ako: Pakt Ribbentrop-Molotov, Katyňský masaker, Rusko - Poľská a Rusko - Fínska vojna, Anexia Pobaltia Ruskom, alebo neúspechy sovietskej armády na začiatku vojny... Werth je erudovaný rozprávač, keďže prostredie aj jazyk dôverne pozná, nemá problém zblížiť sa s domácim obyvateľstvom a priblížiť dobovú atmosféru čitateľovi z prvej ruky. info o autorovi: Alexander Werth sa narodil v Sankt Peterburgu. Po boľševickom prevrate jeho rodina emigrovala na Západ. Werth získal občianstvo Spojeného kráľovstva. Stal sa z neho profesionálny novinár, ktorý po vypuknutí druhej svetovej vojny začal pracovať, ako vojnový spravodajca. Písal o Francúzsku v predvojnovom období a o Rusku počas druhej svetovej vojny.Prielomom v jeho vojnových reportážach sa stala bitka pri Stalingrade a obliehanie Leningradu. Ruštinu aj angličtinu ovládal dokonale a dokázal v oboch jazykoch písať ako profesionál. Jeho najznámejším dielom je: Rusko vo vojne 1941-1945, (Londýn, 1964) pohľad na život v Sovietskom zväze počas vojny. Takmer celú druhú svetovú vojnu strávil ako korešpondent BBC v ZSSR. Mal bezkonkurenčný prístup k informáciám vďaka kombinácii svojho novinárskeho preukazu a schopnosti fungovať ako rodený Rus. Werth bol medzi skupinou novinárov, ktorí ako prví navštívili koncentračný a vyhladzovací tábor Majdanek bezprostredne po oslobodení Červenou armádou. Podal správu o zverstvách, ktoré tam boli spáchané. BBC spočiatku odmietla odvysielať jeho reportáž, pretože nacistami spáchané zverstvá boli natoľko neuveriteľné, že ich považovali za sovietsku propagandu. Od roku 1946 do roku 1949 pracoval v Moskve, ako korešpondent pre Guardian. Jeho syn, Nicolas Werth je známym francúzskym historikom, ktorý sa špecializuje na históriu Sovietskeho zväzu .
Skladové číslo004808

Ukážky knihy

od paktu po stalingrad – antikvariat stary svetod paktu po stalingrad – antikvariat stary svet 1od paktu po stalingrad – antikvariat stary svet 2
od paktu po stalingrad

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo