KARIN MANSOVÁ - Waltari Mika - Antikvariát Starý svet

KARIN MANSOVÁ

Product Description

Karin Mansová je historický román o jednoduchom dievčati, ktoré sa stalo švédskou kráľovnou. Je to román zo 16. storočia, z úsvitu novoveku. Príbeh je však vo švédsku známy a obľúbený ako rozprávka o dávnych legendárnych kráľovnách. Autor nezabúda na všetky historické súvislosti, ktoré umne začlenil do tohto príbehu, takže čitateľovi živo predstavuje vládu kráľa Erika XIV. (1560-1568), jeho slávu, ľudské šťastie i pád. Kráľ Erik nebol len posadnutým šialencom, ako je známe z histórie, ale i vzdelaným hvezdárom, nadaným hudobníkom a zakladateľom novodobej švédskej armády. A Karinina láska urobila z neho i človeka.

Ďalšie informácie

Waltari Mika
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Fínsko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Smena
Edícia Eva - edícia svetovej prózy o ženách pre ženy
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1973
Náklad 20000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Kaňa Jaroslav
Ilustrácie Rappensbergerová - Jankovičová Naďa
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 236
Stav dobrý, bez pečiatok a pisov, dva výraznejšie fľaky na jednej dvojstrane textu, opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia Karin Mansová je historický román o jednoduchom dievčati, ktoré sa stalo švédskou kráľovnou. Je to román zo 16. storočia, z úsvitu novoveku. Príbeh je však vo švédsku známy a obľúbený ako rozprávka o dávnych legendárnych kráľovnách. Autor nezabúda na všetky historické súvislosti, ktoré umne začlenil do tohto príbehu, takže čitateľovi živo predstavuje vládu kráľa Erika XIV. (1560-1568), jeho slávu, ľudské šťastie i pád. Kráľ Erik nebol len posadnutým šialencom, ako je známe z histórie, ale i vzdelaným hvezdárom, nadaným hudobníkom a zakladateľom novodobej švédskej armády. A Karinina láska urobila z neho i človeka.
Skladové číslo008216

Ukážky knihy

karin mansova – antikvariat stary svet
karin mansova

300

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo