OSUDY ZLATÝCH POKLADOV - Vároš Milan - Antikvariát Starý svet

OSUDY ZLATÝCH POKLADOV

Product Description

Kniha o osudoch rôznych šátnych i iných pokladov, umeleckých diel, postrácaných, ukradnutých, dobytých, či nájdených – naprieč históriou.. populárno-náučná literatúra faktu; nasledujúca anotácia prevzatá z litcentrum.sk: “Autor mimoriadne pútavým spôsobom priblížil dramatické príbehy vzácnych umeleckých diel, ich krádeže a neraz ich veľmi záhadné zmiznutie. Na rozdiel od mnohých vtedajších bádateľov, historikov a spisovateľov podklady nehľadal len v archívoch, ale využíval aj tzv. oral history, aj keď sa v tom čase tento termín nepoužíval – navštevoval ešte žijúcich svedkov udalostí, najmä v súvislosti s osudmi drahocenností počas Slovenského národného povstania i druhej svetovej vojny.” (zdroj: litcentrum.sk)

Ďalšie informácie

Vároš Milan
Žánre

História > dejiny európske
História > dejiny mimoeurópske
Literatúra faktu > nezaradená faktografia
Populárno-náučná všehochuť (varia) > z histórie

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Bradlo
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1991
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele a farebné fotografie, reprodukcie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 446
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, kniha nemá prebal
Anotácia Kniha o osudoch rôznych šátnych i iných pokladov, umeleckých diel, postrácaných, ukradnutých, dobytých, či nájdených - naprieč históriou.. populárno-náučná literatúra faktu; nasledujúca anotácia prevzatá z litcentrum.sk: "Autor mimoriadne pútavým spôsobom priblížil dramatické príbehy vzácnych umeleckých diel, ich krádeže a neraz ich veľmi záhadné zmiznutie. Na rozdiel od mnohých vtedajších bádateľov, historikov a spisovateľov podklady nehľadal len v archívoch, ale využíval aj tzv. oral history, aj keď sa v tom čase tento termín nepoužíval – navštevoval ešte žijúcich svedkov udalostí, najmä v súvislosti s osudmi drahocenností počas Slovenského národného povstania i druhej svetovej vojny." (zdroj: litcentrum.sk)
Skladové číslo004033

Ukážky knihy

osudy zlatych pokladov – antikvariat stary svetosudy zlatych pokladov – antikvariat stary svet 1osudy zlatych pokladov – antikvariat stary svet 2osudy zlatych pokladov – antikvariat stary svet 3
osudy zlatych pokladov

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo