IULIUS CAESAR - Utčenko Sergej - Antikvariát Starý svet

IULIUS CAESAR

Product Description

Meno Gaia Iulia Caesara celé stáročia patrilo k najzákladnejším pojmom európskych vzdelancov. Nie div, veď tento starorímsky vojvodca, štátnik a literát nielenže sám bol vynikajúcim reprezentantom starorímskej civilizácie, ale aj jej historikom.
Z toho vychádza aj jeden z najznámejších sovietskych bádateľov v oblasti antických dejín, doktor historických vied S. L. Utčenko. Jeho monografické dielo sa síce sústreďuje predovšetkým na život a dielo G. I. Caesara od ranej mladosti až po tragickú smrť, ale túto slávnu postavu starovekých dejín sleduje vždy v tesnej spätosti s dobou, ktorá budúceho štátnika formovala a ktorú zas poznamenali aj jeho činy, takže v konečnom dôsledku je to vlastne dielo o starorímskej civilizácii.

Ďalšie informácie

Utčenko Sergej
Žánre

História > dejiny európske
História > staroveké civilizácie & antika
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Rusko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Obzor
Edícia Postavy a osudy
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1981
Náklad 10000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Birčák Peter
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 336
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Meno Gaia Iulia Caesara celé stáročia patrilo k najzákladnejším pojmom európskych vzdelancov. Nie div, veď tento starorímsky vojvodca, štátnik a literát nielenže sám bol vynikajúcim reprezentantom starorímskej civilizácie, ale aj jej historikom. Z toho vychádza aj jeden z najznámejších sovietskych bádateľov v oblasti antických dejín, doktor historických vied S. L. Utčenko. Jeho monografické dielo sa síce sústreďuje predovšetkým na život a dielo G. I. Caesara od ranej mladosti až po tragickú smrť, ale túto slávnu postavu starovekých dejín sleduje vždy v tesnej spätosti s dobou, ktorá budúceho štátnika formovala a ktorú zas poznamenali aj jeho činy, takže v konečnom dôsledku je to vlastne dielo o starorímskej civilizácii.
Skladové číslo004769

Ukážky knihy

iulius caesar – antikvariat stary svet
iulius caesar

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo