ETIKA SOLIDARITY - Tischner Józef - Antikvariát Starý svet

ETIKA SOLIDARITY

Myšlienky, ktoré pomáhali Poliakom v zápase s komunizmom

Product Description

Jedným z ľudí angažujúcich sa za slobodnú krajinu slobodných ľudí počas komunistického diktátu v Poľsku bol aj kňaz Józef Tischner. Tento muž obdarený vysokou intelektuálnou silou, patril v 80. rokoch medzi významných ochrancov a podporovateľov Solidarity. Jeho myšlienky sprevádzali a posilňovali predovšetkým intelektuálov, no dodávali silu všetkým Poliakom v boji proti komunizmu. Roku 1980 z jeho článkov pre Tygodnik Powszechny vzišla útla knižka, ktorú na jeseň 1981 dostali do rúk delegáti zjazdu Solidarity. Text, o ktorom autor – rímskokatolícky kňaz a intelektuál – píše, že “vyrastal z poľských skúseností a snažil sa usporiadať výlučne tieto skúsenosti”, však prenikol aj za hranice Polska a bol preložený už do viacerých jazykov. To dokazuje, že tento text je čitateľný aj v iných prostrediach a spoločenských, kultúrnych a politických konšteláciach. Pre jeho filozofickú hodnotu bol vydaný vydavateľstvom Kalligram. Józef Tischner svoju etiku solidarity stavia na etike prebudených a solidárnych svedomí.

Ďalšie informácie

Tischner Józef
Žánre

Literatúra faktu > eseje
Spoločenské vedy > filozofia

Krajina autora Poľsko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1998
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Langoš Ján, Mojžiš Viliam
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - menší (17 - 18,5cm)
Počet strán 164
Stav dobrý, avšak estetické poškodenia v podobe katalog. nálepiek knižnice, pečiatky, niekde vpisy ceruzkou
Anotácia Jedným z ľudí angažujúcich sa za slobodnú krajinu slobodných ľudí počas komunistického diktátu v Poľsku bol aj kňaz Józef Tischner. Tento muž obdarený vysokou intelektuálnou silou, patril v 80. rokoch medzi významných ochrancov a podporovateľov Solidarity. Jeho myšlienky sprevádzali a posilňovali predovšetkým intelektuálov, no dodávali silu všetkým Poliakom v boji proti komunizmu. Roku 1980 z jeho článkov pre Tygodnik Powszechny vzišla útla knižka, ktorú na jeseň 1981 dostali do rúk delegáti zjazdu Solidarity. Text, o ktorom autor - rímskokatolícky kňaz a intelektuál - píše, že "vyrastal z poľských skúseností a snažil sa usporiadať výlučne tieto skúsenosti", však prenikol aj za hranice Polska a bol preložený už do viacerých jazykov. To dokazuje, že tento text je čitateľný aj v iných prostrediach a spoločenských, kultúrnych a politických konšteláciach. Pre jeho filozofickú hodnotu bol vydaný vydavateľstvom Kalligram. Józef Tischner svoju etiku solidarity stavia na etike prebudených a solidárnych svedomí.
Skladové číslo005687

Ukážky knihy

etika solidarity – antikvariat stary svetetika solidarity – antikvariat stary svet 1etika solidarity – antikvariat stary svet 2
etika solidarity

700

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo