TRI NÁVŠTEVY - (Triptych II.) - Silan Janko - Antikvariát Starý svet

TRI NÁVŠTEVY

Triptych II.

Product Description

v poradí druhý zo štyroch raritne sa vyskytujúcich Triptychov Janka Silana, ktoré vydal vlastným nákladom pre okruh svojich známych v čase pôsobenia vo Važci; Tento exemplár je s venovaním slovenskému básnikovi Milanovi Krausovi a s podpisom Janka Silana , doprevádzané štyrmi ilustráciami typografa Roberta Broža; Janko Silan (vlastným menom Ján Ďurka; * 24. november 1914, Sila – † 16. máj 1984, Važec) bol významný slovenský básnik katolíckej moderny a rímskokatolícky kňaz. Po roku 1948 sa nedobrovoľne odmlčal. Utiahol sa do ústrania, no neprestával tvoriť. V tvorbe čerpal z vlastných trpkých zážitkov a skúseností a snažil sa z hľadiska kresťanského učenia básnicky definovať zmysel ľudskej existencie. Sústredil sa na osud človeka a básnika v zložitých životných situáciách. Jeho verš je technicky vyzretý, disciplinovaný a melodický.

Ďalšie informácie

Silan Janko
Žánre

Bibliofília/Zaujímavé úpravy
Knihy s podpisom
Poézia > poézia slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo vlastným nákladom autora
Edícia Triptych
Zväzok v edícii II.
Miesto vydania Važec
Rok vydania 1966
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie Brož Robert
Obálka
Väzba voľné listy
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 20
Stav dobrý; S PODPISOM a venovaním JANKA SILANA, pečiatka na patitule, na liste 13, 17, 18 a 20 malý vpis perom (v prípade záujmu vieme poslať doplňujúce scany)
Anotácia v poradí druhý zo štyroch raritne sa vyskytujúcich Triptychov Janka Silana, ktoré vydal vlastným nákladom pre okruh svojich známych v čase pôsobenia vo Važci; Tento exemplár je s venovaním slovenskému básnikovi Milanovi Krausovi a s podpisom Janka Silana , doprevádzané štyrmi ilustráciami typografa Roberta Broža; Janko Silan (vlastným menom Ján Ďurka; * 24. november 1914, Sila – † 16. máj 1984, Važec) bol významný slovenský básnik katolíckej moderny a rímskokatolícky kňaz. Po roku 1948 sa nedobrovoľne odmlčal. Utiahol sa do ústrania, no neprestával tvoriť. V tvorbe čerpal z vlastných trpkých zážitkov a skúseností a snažil sa z hľadiska kresťanského učenia básnicky definovať zmysel ľudskej existencie. Sústredil sa na osud človeka a básnika v zložitých životných situáciách. Jeho verš je technicky vyzretý, disciplinovaný a melodický.
Skladové číslo004901

Ukážky knihy

tri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – frontispicetri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – titulny list a podpistri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – grafika robert broztri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – ukazkatri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – tiraztri navstevy- janko silan – s podpisom – antikvariat stary svet – zadna strana
tri navstevy- janko silan – s podpisom

8000

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo