TEMPORÁLNE POZNÁMKY A INÉ PRÓZY - Rakús Stanislav - Antikvariát

TEMPORÁLNE POZNÁMKY A INÉ PRÓZY

Product Description

Kniha Temporálne poznámky a iné prózy je reprezentatívnym výberom z prozaických prác Stanislava Rakúsa (1940). Sú v ňom zastúpené všetky etapy doterajšej autorovej tvorby: prozaické prvotiny z prelomu 60. a 70. rokov (knižne vychádzajú prvýkrát), debut Žobráci a výber zo spisovateľovej druhej knihy Pieseň o studničnej vode, ako aj Temporálne poznámky, jedno z najprenikavejších diel domácej ponovembrovej prózy; výber uzatvára aktuálna bilančná novela Fáza uvoľnenia.

Publikácia prináša aj prierez autorovými nefikčnými, esejisticko-publicistickými prácami, rozhovormi, obrazovú prílohu a doslov editora. Rakús je autor náročný predovšetkým na seba. Začal publikovať neskôr než jeho vrstovníci z generácie 60. rokov a hoci mu prvé knihy vyšli v dobe, ktorá neveľmi priala tvorivej slobode, nenájdeme v nich nijaké ideologické ani tvarové kompromisy. Jeho diela z obdobia po roku 1989 patria k najlepším prácam našej prozaickej súčasnosti.

Ďalšie informácie

Rakús Stanislav
Žánre

Beletria > krátke prózy & poviedky
Beletria > próza slovenská & česká
Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o sk/cz dielach
Literatúra faktu > eseje
Literatúra faktu > rozhovory

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram / Ústav slovenskej literatúry SAV
Edícia Knižnica slovenskej literatúry
Zväzok v edícii 59.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2014
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 456
Stav veľmi dobrý až výborný, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Kniha Temporálne poznámky a iné prózy je reprezentatívnym výberom z prozaických prác Stanislava Rakúsa (1940). Sú v ňom zastúpené všetky etapy doterajšej autorovej tvorby: prozaické prvotiny z prelomu 60. a 70. rokov (knižne vychádzajú prvýkrát), debut Žobráci a výber zo spisovateľovej druhej knihy Pieseň o studničnej vode, ako aj Temporálne poznámky, jedno z najprenikavejších diel domácej ponovembrovej prózy; výber uzatvára aktuálna bilančná novela Fáza uvoľnenia. Publikácia prináša aj prierez autorovými nefikčnými, esejisticko-publicistickými prácami, rozhovormi, obrazovú prílohu a doslov editora. Rakús je autor náročný predovšetkým na seba. Začal publikovať neskôr než jeho vrstovníci z generácie 60. rokov a hoci mu prvé knihy vyšli v dobe, ktorá neveľmi priala tvorivej slobode, nenájdeme v nich nijaké ideologické ani tvarové kompromisy. Jeho diela z obdobia po roku 1989 patria k najlepším prácam našej prozaickej súčasnosti.
Skladové číslo004477

Ukážky knihy

temporalne poznamky a ine prozy – antikvariat stary svettemporalne poznamky a ine prozy – antikvariat stary svet 1temporalne poznamky a ine prozy – antikvariat stary svet 2
temporalne poznamky a ine prozy

720

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo