DIABLOVA HVIEZDA - Nesbo Jo - Antikvariát Starý svet

DIABLOVA HVIEZDA

Product Description

Ďalšia kniha s obľúbeným detektívom Harrym Holom. Harry je zúfalý. Ani fanatické úsilie mu nepomohlo dokázať kolegovi Tomovi Waalerovi vraždu, no pripravilo ho o najbližších. Keď polícia nájde zavraždenú ženu s odseknutým prstom na ruke, Harry má na prípade spolupracovať práve s Waalerom…
Jo Nesbø (1960 v Oslu), současný norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik, zpočátku pracoval jako makléř a novinář. V roce 1997 odstartoval jeho literární dráhu kriminální román Flaggermusmannen (Netopýří muž), první detektivka, v níž vystupuje osobitý a nekonvenční kriminalista Harry Hole. Svému autorovi přinesla kniha okamžitě obrovský úspěch, Nesbø za ni obdržel Rivertonprisen, cenu udělovanou Klubem Riverton za nejlepší literární či dramatický počin s kriminální tematikou, a Glasnøkkelen, Skleněný klíč, skandinávskou cenu za nejlepší kriminální román. Za své kriminální romány získal Jo Nesbø kromě výše zmíněných cen řadu dalších literárních ocenění. Celkem byly jeho knihy přeloženy již do 35 jazyků a vyšly ve 140 zemích světa. Jen ve čtyřapůlmilionovém Norsku se jich doposud prodalo jeden a půl milionu.

Ďalšie informácie

Nesbo Jo
Žánre

Beletria > detektívky & krimi
Beletria > próza svetová

Krajina autora Nórsko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Ikar
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2010
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Zelizňák Jozef
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 381
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Ďalšia kniha s obľúbeným detektívom Harrym Holom. Harry je zúfalý. Ani fanatické úsilie mu nepomohlo dokázať kolegovi Tomovi Waalerovi vraždu, no pripravilo ho o najbližších. Keď polícia nájde zavraždenú ženu s odseknutým prstom na ruke, Harry má na prípade spolupracovať práve s Waalerom... Jo Nesbø (1960 v Oslu), současný norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik, zpočátku pracoval jako makléř a novinář. V roce 1997 odstartoval jeho literární dráhu kriminální román Flaggermusmannen (Netopýří muž), první detektivka, v níž vystupuje osobitý a nekonvenční kriminalista Harry Hole. Svému autorovi přinesla kniha okamžitě obrovský úspěch, Nesbø za ni obdržel Rivertonprisen, cenu udělovanou Klubem Riverton za nejlepší literární či dramatický počin s kriminální tematikou, a Glasnøkkelen, Skleněný klíč, skandinávskou cenu za nejlepší kriminální román. Za své kriminální romány získal Jo Nesbø kromě výše zmíněných cen řadu dalších literárních ocenění. Celkem byly jeho knihy přeloženy již do 35 jazyků a vyšly ve 140 zemích světa. Jen ve čtyřapůlmilionovém Norsku se jich doposud prodalo jeden a půl milionu.
Skladové číslo004202
diablova hviezda

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo