SAMBO SEBAOBRANA BEZ ZBRANE - Levský V. - Antikvariát Starý svet

SAMBO – SEBAOBRANA BEZ ZBRANE

Product Description

Vojtech L. Levský sa už roku 1922 sa stal inštruktorom sebaobrany. Prešiel mnohými odbornými kurzami doma i v zahraničí. Získané bohaté praktické poznatky a skúsenosti inštruktora sebaobrany plným priehrštím odovzdáva aj našej mládeži. Napísal veľa odborných článkov a seriálov, spolupracoval s Československou televíziou a je autorom dvadsiatich príručiek o sebaobrane, ako napríklad: Sambo (Šport 1959), 500 chmatov sebaobrany (Šport 1966), Az önvedelem 500 fogása (Šport 1970), Sebaobrana milicionára (Obzor 1972), Základy sebaobrany karate (Šport 1978); informácie ku knihe citované z článku na portáli vtedy.sk : Rok 1966:Verejná bezpečnosť si osvojuje nový spôsob sebaobrany. Príslušníci Verejnej bezpečnosti si začali osvojovať nový spôsob sebaobrany bez zbrane SAMBO. Vznikla v Sovietskom zväze a praktizujú ho aj v KGB. Jednoduché údery a hmaty pacifikujú delikventa rýchlejšie. Krajská správa Zbornu národnej bezpečnosti v Bratislave pristúpila k pravidelnému výcviku príslušníkov Verejnej bezpečnosti.Títo si osvojujú nový spôsob obrany, tzv. sebaobranu SAMBO. Výcvik vedie inštruktor Vojtech Levský. Sambo – sebaobrana bez zbrane, je ruský bojový systém, ktorý vysoko efektívne využíva najjednoduchšie hmaty a údery. V športovom sambe sú povolené mnohé chvaty, ktoré sú zakázané v džude, v bojovom sambe sa pripúšťajú aj údery hlavou a kopy do rozkroku. Sambo sa zrodilo v Sovietskom zväze. Za jeho tvorcu je považovaný Vasilij Osčepkov, rodák z ostrova Sachalin, ktorý sa v Tokiu na začiatku 20. storočia zoznámil s iným bojovým umením – džudom. Po návrate domov sa stal profesionálnym vojakom Červenej armády a v Moskve začal v roku 1929 vyučovať džudo obohatené o svoje prvky. Osčepkova neskôr obvinili zo špionáže pre Japoncov a stal sa obeťou Stalinových čistiek. Pokračovateľmi nového bojového štýlu boli Osčepkovovi žiaci. Premenovali ho na Sambo, ktoré už existovalo (išlo o bojový štýl vytvorený pre potreby tajnej polície, doplnený o prvky jujutsu, boxu a grécko-rímskeho štýlu. Autorom výrazu je Viktor Spiridonov, ktorý tento štýl boja vytvoril). (zdroj: vtedy.sk)

Ďalšie informácie

Levský Vojtech
Žánre

Šport > šport ostatné
Medicína / Zdravie > jóga & cvičenia
Populárno-náučná všehochuť (varia) > nezaradené
Vojenská literatúra / Zbrane > nezaradené

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Šport
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1961
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 191
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Vojtech L. Levský sa už roku 1922 sa stal inštruktorom sebaobrany. Prešiel mnohými odbornými kurzami doma i v zahraničí. Získané bohaté praktické poznatky a skúsenosti inštruktora sebaobrany plným priehrštím odovzdáva aj našej mládeži. Napísal veľa odborných článkov a seriálov, spolupracoval s Československou televíziou a je autorom dvadsiatich príručiek o sebaobrane, ako napríklad: Sambo (Šport 1959), 500 chmatov sebaobrany (Šport 1966), Az önvedelem 500 fogása (Šport 1970), Sebaobrana milicionára (Obzor 1972), Základy sebaobrany karate (Šport 1978); informácie ku knihe citované z článku na portáli vtedy.sk : Rok 1966:Verejná bezpečnosť si osvojuje nový spôsob sebaobrany. Príslušníci Verejnej bezpečnosti si začali osvojovať nový spôsob sebaobrany bez zbrane SAMBO. Vznikla v Sovietskom zväze a praktizujú ho aj v KGB. Jednoduché údery a hmaty pacifikujú delikventa rýchlejšie. Krajská správa Zbornu národnej bezpečnosti v Bratislave pristúpila k pravidelnému výcviku príslušníkov Verejnej bezpečnosti.Títo si osvojujú nový spôsob obrany, tzv. sebaobranu SAMBO. Výcvik vedie inštruktor Vojtech Levský. Sambo - sebaobrana bez zbrane, je ruský bojový systém, ktorý vysoko efektívne využíva najjednoduchšie hmaty a údery. V športovom sambe sú povolené mnohé chvaty, ktoré sú zakázané v džude, v bojovom sambe sa pripúšťajú aj údery hlavou a kopy do rozkroku. Sambo sa zrodilo v Sovietskom zväze. Za jeho tvorcu je považovaný Vasilij Osčepkov, rodák z ostrova Sachalin, ktorý sa v Tokiu na začiatku 20. storočia zoznámil s iným bojovým umením – džudom. Po návrate domov sa stal profesionálnym vojakom Červenej armády a v Moskve začal v roku 1929 vyučovať džudo obohatené o svoje prvky. Osčepkova neskôr obvinili zo špionáže pre Japoncov a stal sa obeťou Stalinových čistiek. Pokračovateľmi nového bojového štýlu boli Osčepkovovi žiaci. Premenovali ho na Sambo, ktoré už existovalo (išlo o bojový štýl vytvorený pre potreby tajnej polície, doplnený o prvky jujutsu, boxu a grécko-rímskeho štýlu. Autorom výrazu je Viktor Spiridonov, ktorý tento štýl boja vytvoril). (zdroj: vtedy.sk)
Skladové číslo003818

Ukážky knihy

sambo sebaobrana bez zbrane – antikvariat stary svetsambo sebaobrana bez zbrane – antikvariat stary svet 1sambo sebaobrana bez zbrane – antikvariat stary svet 2sambo sebaobrana bez zbrane – antikvariat stary svet 3
sambo

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo