ČERNOVČANIA - Lauček Anton - Antikvariát Starý svet

ČERNOVČANIA

Andrej / Cez utrpenie

Product Description

Dve samostatné historické prózy spojila do spoločného vydania ich téma – Černová na konci 19. a začiatku 20. storočia, či presnejšie, Černová ako dejisko všedného života jednoduchých ľudí, ale aj miesto, ktoré vďaka týmto ľuďom vstúpilo do dejín. Autor, dôverne spätý s prostredím, ponúka literárno-historickú reflexiu oboch týchto aspektov.

Neuchyľuje sa k fikcii, historické skutočnosti podáva verne i vďaka dôkladnému štúdiu prameňov. Uhol pohľadu vychádza z osobne odovzdávanej skúsenosti a pamäte predkov, čo dáva prózam jedinečnú ľudskosť a autentickosť.

Novela Andrej / Fragment zo života (2007) zachytáva osudy mladého Andreja Hlinku do jeho kňazskej vysviacky a poodhaľuje tak rodinné, ľudské a spoločenské pozadie formujúce jednu z našich najvýznamnejších osobností. V novele Cez utrpenie (1997) sledujeme okolnosti zrodu Černovského kostola, vyúsťujúce do šokujúcej tragédie.

Ďalšie informácie

Lauček Anton
Žánre

Beletria > krátke prózy & poviedky
Beletria > próza slovenská & česká
Literatúra faktu > beletrizované texty

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Post Scriptum
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2007
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 160
Stav veľmi dobrý až výborný
Anotácia Dve samostatné historické prózy spojila do spoločného vydania ich téma - Černová na konci 19. a začiatku 20. storočia, či presnejšie, Černová ako dejisko všedného života jednoduchých ľudí, ale aj miesto, ktoré vďaka týmto ľuďom vstúpilo do dejín. Autor, dôverne spätý s prostredím, ponúka literárno-historickú reflexiu oboch týchto aspektov. Neuchyľuje sa k fikcii, historické skutočnosti podáva verne i vďaka dôkladnému štúdiu prameňov. Uhol pohľadu vychádza z osobne odovzdávanej skúsenosti a pamäte predkov, čo dáva prózam jedinečnú ľudskosť a autentickosť. Novela Andrej / Fragment zo života (2007) zachytáva osudy mladého Andreja Hlinku do jeho kňazskej vysviacky a poodhaľuje tak rodinné, ľudské a spoločenské pozadie formujúce jednu z našich najvýznamnejších osobností. V novele Cez utrpenie (1997) sledujeme okolnosti zrodu Černovského kostola, vyúsťujúce do šokujúcej tragédie.
Skladové číslo003156

Ukážky knihy

cernovcania 1cernovcania 2
cernovcania

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo