POSLEDNÁ VEC A INÉ - Lahola Leopold - Antikvariát Starý svet

POSLEDNÁ VEC A INÉ

Product Description

Život Leopolda Laholu pripomína dobrodružný film plný zvratov a tajomstiev, v ktorom sa striedajú úspechy s pádmi. Autor sa narodil 30. januára 1918 ako Leopold Friedmann a predčasná smrť ho zastihla 12. januára 1968. Medzi týmito dvoma dátumami sa rozprestiera päťdesiat rokov všestrannej tvorby talentovaného umelca, ktorú prináša zbierka Posledná vec a iné.

Lahola toho zažil naozaj veľa: koncentračný tábor v Novákoch, deportáciu rodiny do Osvienčimu, účasť na ruskom partizánskom odboji, členstvo v 1. Československom armádnom zbore, po vojne ako filmár odchod do Izraela a zákaz návratu, ktorý ho prinútil žiť a pracovať v rôznych častiach Európy, až po záblesky domáceho uznania v 60. rokoch, ktoré však prišli neskoro. Výber Jeleny Paštékovej z diela Leopolda Laholu vám priblíži prácu básnika, prozaika, prekladateľa, dramatika, scenáristu, režiséra a publicistu v jednej osobe.

Ďalšie informácie

Lahola Leopold
Žánre

Beletria > próza slovenská & česká
Divadlo / Film / Tanec > scenáre & divadelné hry
Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o sk/cz dielach
Literatúra faktu > eseje
Literatúra faktu > korešpondencia
Poézia > poézia slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram / Ústav slovenskej literatúry SAV
Edícia Knižnica slovenskej literatúry
Zväzok v edícii 15.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2007
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 608
Stav veľmi dobrý, malý vpis perom na predsádke, bez pečiatok
Anotácia Život Leopolda Laholu pripomína dobrodružný film plný zvratov a tajomstiev, v ktorom sa striedajú úspechy s pádmi. Autor sa narodil 30. januára 1918 ako Leopold Friedmann a predčasná smrť ho zastihla 12. januára 1968. Medzi týmito dvoma dátumami sa rozprestiera päťdesiat rokov všestrannej tvorby talentovaného umelca, ktorú prináša zbierka Posledná vec a iné. Lahola toho zažil naozaj veľa: koncentračný tábor v Novákoch, deportáciu rodiny do Osvienčimu, účasť na ruskom partizánskom odboji, členstvo v 1. Československom armádnom zbore, po vojne ako filmár odchod do Izraela a zákaz návratu, ktorý ho prinútil žiť a pracovať v rôznych častiach Európy, až po záblesky domáceho uznania v 60. rokoch, ktoré však prišli neskoro. Výber Jeleny Paštékovej z diela Leopolda Laholu vám priblíži prácu básnika, prozaika, prekladateľa, dramatika, scenáristu, režiséra a publicistu v jednej osobe.
Skladové číslo004481

Ukážky knihy

posledna vec a ine – antikvariat stary svetposledna vec a ine – antikvariat stary svet 1posledna vec a ine – antikvariat stary svet 2posledna vec a ine – antikvariat stary svet 3
posledna vec a ine

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo