ORIENTÁCIA - Kvasnička Ladislav - Antikvariát Starý svet

ORIENTÁCIA

Product Description

MUDr. Ladislava Kvasničku naša verejnosť pozná z novín a časopisov ako publicistu, autora odborných a populárnovedeckých článkov. Odbornej verejnosti je známy ako jeden zo zakladateľov pedopsychiatrickej sekcie Slovenskej psychiatrickej spoločnosti J. E. Purkyně. Nemalou mierou prispel k rozvoju slovenskej pedopsychiatrie. Vyškolil veľa logopedických pracovníkov a bol jedným zo zakladateľov časopisu Špeciálna pedagogika. Celý aktívny vek pracoval ako detský psychiater v Trenčíne. V rámci svojej práce sa venoval najmä rodinnej psychoterapii, školskej problematike a hypnóze. Svoje bohaté skúsenosti z pedopsychiatrickej praxe prezentuje v publikácii Orientácia. Čitateľ tu nájde odpovede na veľa otázok, ktoré súvisia s duševným zdravím alebo výchovou detí a mladistvých. Publikácia poskytuje veľa podnetov na zamyslenie a pomáha čitateľovi orientovať sa aj v oblasti mimoriadnych javov, o ktorých v spoločnosti prevládajú väčšinou pochybné názory. Autor vychádza z filozofických základov kresťanskej antropológie. Opúšťa model zjednodušujúcej psychológie, ktorá definuje človeka ako bytosť dvojrozmernú, biologicko-psychickú. Človeka poníma ako bytosť trojrozmernú, ktorá má okrem biologického a psychického rozmeru ešte aj rozmer duchovný. Z tohto zorného uhla posudzuje aj mnohé hraničné javy, ako sú zjavenia alebo stigmatizácia, ktoré sa bez duchovného rozmeru človeka pochopiť nedajú.
Viaceré konkrétne prípady z autorovej praxe, ktoré zaradil do tejto publikácie, určite čitateľa zaujmú, lebo sú to príbehy nevšedné a veľmi zaujímavé. Publikácia môže poslúžiť nielen rodičom, ale aj lekárom, zdravotným sestrám, psychológom, pedagógom, logopédom, ako aj kňazom a bohoslovcom.

Ďalšie informácie

Kvasnička Ladislav
Žánre

Medicína / Zdravie > nezaradené
Spoločenské vedy > pedagogika & výchova
Spoločenské vedy > psychológia

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Spolok svätého Vojtecha
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Trnava
Rok vydania 1998
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 314
Stav dobrý až veľmi dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia MUDr. Ladislava Kvasničku naša verejnosť pozná z novín a časopisov ako publicistu, autora odborných a populárnovedeckých článkov. Odbornej verejnosti je známy ako jeden zo zakladateľov pedopsychiatrickej sekcie Slovenskej psychiatrickej spoločnosti J. E. Purkyně. Nemalou mierou prispel k rozvoju slovenskej pedopsychiatrie. Vyškolil veľa logopedických pracovníkov a bol jedným zo zakladateľov časopisu Špeciálna pedagogika. Celý aktívny vek pracoval ako detský psychiater v Trenčíne. V rámci svojej práce sa venoval najmä rodinnej psychoterapii, školskej problematike a hypnóze. Svoje bohaté skúsenosti z pedopsychiatrickej praxe prezentuje v publikácii Orientácia. Čitateľ tu nájde odpovede na veľa otázok, ktoré súvisia s duševným zdravím alebo výchovou detí a mladistvých. Publikácia poskytuje veľa podnetov na zamyslenie a pomáha čitateľovi orientovať sa aj v oblasti mimoriadnych javov, o ktorých v spoločnosti prevládajú väčšinou pochybné názory. Autor vychádza z filozofických základov kresťanskej antropológie. Opúšťa model zjednodušujúcej psychológie, ktorá definuje človeka ako bytosť dvojrozmernú, biologicko-psychickú. Človeka poníma ako bytosť trojrozmernú, ktorá má okrem biologického a psychického rozmeru ešte aj rozmer duchovný. Z tohto zorného uhla posudzuje aj mnohé hraničné javy, ako sú zjavenia alebo stigmatizácia, ktoré sa bez duchovného rozmeru človeka pochopiť nedajú. Viaceré konkrétne prípady z autorovej praxe, ktoré zaradil do tejto publikácie, určite čitateľa zaujmú, lebo sú to príbehy nevšedné a veľmi zaujímavé. Publikácia môže poslúžiť nielen rodičom, ale aj lekárom, zdravotným sestrám, psychológom, pedagógom, logopédom, ako aj kňazom a bohoslovcom.
Skladové číslo006991

Ukážky knihy

orientacia – kvasnicka – antikvariat stary svetorientacia – kvasnicka – antikvariat stary svet 1orientacia – kvasnicka – antikvariat stary svet 2
orientacia – kvasnicka

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo