LETÁ A ZIMY S JÁNOM JAMNICKÝM - Jamnická - Antikvariát Starý svet

LETÁ A ZIMY S JÁNOM JAMNICKÝM

Product Description

Vilma Jamnická, (rod. Březinová) (* 13. november 1906, Barchov – † 12. august 2008, Bratislava) bola slovenská herečka, astrologička a spisovateľka; manželka slovenského herca a divadelného režiséra Jána Jamnického. – JUDr. Ján Jamnický, pseud. Gustáv Marro (* 20. máj 1908, Jasenová – † 4. august 1972, Poprad, pochovaný je v Bratislave) bol slovenský herec, divadelný režisér, scenárista a pedagóg. V 40. rokoch patril k najvýznamnejším a najpozoruhodnejším osobnostiam slovenského divadla. Manžel herečky Vilmy Jamnickej.

Ďalšie informácie

Jamnická Vilma
Žánre

Divadlo / Film / Tanec > divadlo
Literatúra faktu > životopisy & portréty
Literatúra faktu > pamäte & memoáre

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia mimo edície
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1985
Náklad 4500
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 248
Stav dobrý, bez pečiatok, malý vpis perom v rohu patitulu
Anotácia Vilma Jamnická, (rod. Březinová) (* 13. november 1906, Barchov - † 12. august 2008, Bratislava) bola slovenská herečka, astrologička a spisovateľka; manželka slovenského herca a divadelného režiséra Jána Jamnického. - JUDr. Ján Jamnický, pseud. Gustáv Marro (* 20. máj 1908, Jasenová – † 4. august 1972, Poprad, pochovaný je v Bratislave) bol slovenský herec, divadelný režisér, scenárista a pedagóg. V 40. rokoch patril k najvýznamnejším a najpozoruhodnejším osobnostiam slovenského divadla. Manžel herečky Vilmy Jamnickej.
Skladové číslo005978

Ukážky knihy

leta a zimy s janom jamnickym – antikvariat stary svetleta a zimy s janom jamnickym – antikvariat stary svet 1leta a zimy s janom jamnickym – antikvariat stary svet 2leta a zimy s janom jamnickym – antikvariat stary svet 3
leta a zimy s janom jamnickym

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo