HVIEZDOSLAV - DIELO I-IV - Hviezdoslav Pavol Országh - Antikvariát Starý svet

HVIEZDOSLAV – DIELO I-IV

Product Description

štvorzväzkové vydanie z populárnej edícii Zlatý fond slovenskej literatúry bohato mapuje tvorbu nášho najvýznamnejšieho poeta P. O. Hviezdoslava; 1. zväzok obsahuje zbierky: Azyl; Severné žiare; Na postati; Oblaky; Krb a vatra; Sonety; Žalmy a hymny; Letorosty; V pamäť; Prechádzky Jarom; Prechádzky Letom; Zbohom!; 2. zväzok obsahuje zbierky: Stesky; Dozvuky; Púť Živeny; Prívet; Krvavé sonety; V jesennú polnoc; Na pamäť; a výber pod bázvom: Z kratšej epiky. 3. zväzok obsahuje diela: Hájnikova žena; Ežo Vlkolinský; Gábor Vlkolinský; Dve návštevy; 4. zväzok sa delí na časti: Krátka epika (Bútora a Čútora; Prvý záprah, Poludienok, Večera), ďalej Básne biblické (Vianoce, Agar, Ráchel, Kain, Sen Šalamúnov) a dielo Herodes a Herodias; Výber zostavil, úvodnú štúdiu, chronológiu Hviezdoslavovho života a diela a poznámky napísal Stanislav Šmatlák.; druhý vydanie v tomto výbere (prvé dva zväzky vydané v roku 1996, tretí a štvrtý zväzok v roku 1997)

Ďalšie informácie

Hviezdoslav Pavol Országh
Žánre

Poézia > poézia slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský Tatran
Edícia Zlatý fond slovenskej literatúry (ZFSL)
Zväzok v edícii 69.-72.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1996
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 712+560+584+536
Stav dobrý, všetky štyri zväzky majú pečiatku na predsádke, samotný blok vrátane titulných listov bez pečiatok a vpisov, tretiemu zväzku chýba prebal
Anotácia štvorzväzkové vydanie z populárnej edícii Zlatý fond slovenskej literatúry bohato mapuje tvorbu nášho najvýznamnejšieho poeta P. O. Hviezdoslava; 1. zväzok obsahuje zbierky: Azyl; Severné žiare; Na postati; Oblaky; Krb a vatra; Sonety; Žalmy a hymny; Letorosty; V pamäť; Prechádzky Jarom; Prechádzky Letom; Zbohom!; 2. zväzok obsahuje zbierky: Stesky; Dozvuky; Púť Živeny; Prívet; Krvavé sonety; V jesennú polnoc; Na pamäť; a výber pod bázvom: Z kratšej epiky. 3. zväzok obsahuje diela: Hájnikova žena; Ežo Vlkolinský; Gábor Vlkolinský; Dve návštevy; 4. zväzok sa delí na časti: Krátka epika (Bútora a Čútora; Prvý záprah, Poludienok, Večera), ďalej Básne biblické (Vianoce, Agar, Ráchel, Kain, Sen Šalamúnov) a dielo Herodes a Herodias; Výber zostavil, úvodnú štúdiu, chronológiu Hviezdoslavovho života a diela a poznámky napísal Stanislav Šmatlák.; druhý vydanie v tomto výbere (prvé dva zväzky vydané v roku 1996, tretí a štvrtý zväzok v roku 1997)
Skladové číslo007335
hviezdoslav – dielo I-IV – ZFSL

4800

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo