HRDÍ BASTARDI - Helms Michael E. - Antikvariát Starý svet

HRDÍ BASTARDI

Product Description

V roce 1967 mladý E. Michael Helms nastoupil do autobusu směrem na legendární ostrov Parris, kde byli obyčejní chlapci ukováni v tvrdé bojovníky a následně posláni na frontu do džunglí Vietnamu. Byla to první zastávka na cestě, která ho navždy poznamenala. Na konci byl odměněn Purpurovým srdcem, Stužkou za účast v boji, Pochvalou prezidenta a Vietnamským křížem za statečnost.
Z brutality a fyzicky náročných zkoušek ve výcvikovém táboře přes nekonečnou hrůzu útoků Helms vykresluje pronikavý, nevyhnutelně realistický obraz života mariňáků ve výcviku i v boji. Mocné vzpomínky jsou zaznamenány jako nikdy předtím. Jeho popis bojů ve Vietnamu zrovna tak jako vykreslení jednotlivců, kteří tam bojovali, a bezmyšlenkovitého chaosu, který všemu vládl, je vskutku moderní válečnou klasikou.

Ďalšie informácie

Helms Michael E.
Žánre

Beletria > próza svetová
Literatúra faktu > beletrizované texty
Vojenská literatúra / Zbrane > beletrizované texty

Krajina autora USA
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Naše vojsko
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Praha
Rok vydania 2009
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk český
Preklad Tichá Kamila
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 2009
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, kniha nemá prebal
Anotácia V roce 1967 mladý E. Michael Helms nastoupil do autobusu směrem na legendární ostrov Parris, kde byli obyčejní chlapci ukováni v tvrdé bojovníky a následně posláni na frontu do džunglí Vietnamu. Byla to první zastávka na cestě, která ho navždy poznamenala. Na konci byl odměněn Purpurovým srdcem, Stužkou za účast v boji, Pochvalou prezidenta a Vietnamským křížem za statečnost. Z brutality a fyzicky náročných zkoušek ve výcvikovém táboře přes nekonečnou hrůzu útoků Helms vykresluje pronikavý, nevyhnutelně realistický obraz života mariňáků ve výcviku i v boji. Mocné vzpomínky jsou zaznamenány jako nikdy předtím. Jeho popis bojů ve Vietnamu zrovna tak jako vykreslení jednotlivců, kteří tam bojovali, a bezmyšlenkovitého chaosu, který všemu vládl, je vskutku moderní válečnou klasikou.
Skladové číslo008588

Ukážky knihy

hrdi bastardi – antikvariat stary svet
hrdi bastardi

880

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť