TISÍC A DVE NOCI - Hanzelka J., Zikmund M. - Antikvariát Starý svet

TISÍC A DVE NOCI

Product Description

prvé slovenské vydanie, 160 čb a 64 farebných fotografií – Známi cestovatelia M. Zikmund a J. Hanzelka vás počas čítania tejto knižky prevedú po Sýrii, Jordánsku, Iraku a Perzskom zálive. “Cestovatelia navštívili legendárne mestá Jeruzalem, Damask a Betlehem. V Betleheme sa zúčastnili na neobvyklých oslavách kresťanského Štedrého dňa pod patronáciou moslimského kráľa. Prešli okolo Mŕtveho mora a navštívili mesto Petru. Precestovali kurdskými horami, stretli sa s obyvateľmi vrchárskych osád po skalnými masívmi. Prezreli si aj iracké naftové polia. V Bagdade im udelil audienciu premiér Kásim, ktorý sa nedožil ani ich návratu do vlasti. Stavili sa v zrúcaninách Babylonu. Po ceste púšťou sa nalodili na Daressu a na jej palube sa prepravili Perzským zálivom. Tisíc a jedna noc – to boli rozprávky. Tisíc a dve noci – to je skutočnosť…”

Ďalšie informácie

Hanzelka Jiří, Zikmund Miroslav
Žánre

Cestovný ruch / Turistika > cestopisy
Národopis / Ľudová kultúra / Remeslá > etnografia – iné kultúry
Obrazové publikácie
Umenie > fotografia umelecká

Krajina autora Česko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Vydavateľstvo politickej literatúry
Edícia Členská knižnica VPL
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1967
Náklad 20000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Zajac Rudolf
Ilustrácie čiernobiele a farebné fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 320
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia prvé slovenské vydanie, 160 čb a 64 farebných fotografií - Známi cestovatelia M. Zikmund a J. Hanzelka vás počas čítania tejto knižky prevedú po Sýrii, Jordánsku, Iraku a Perzskom zálive. "Cestovatelia navštívili legendárne mestá Jeruzalem, Damask a Betlehem. V Betleheme sa zúčastnili na neobvyklých oslavách kresťanského Štedrého dňa pod patronáciou moslimského kráľa. Prešli okolo Mŕtveho mora a navštívili mesto Petru. Precestovali kurdskými horami, stretli sa s obyvateľmi vrchárskych osád po skalnými masívmi. Prezreli si aj iracké naftové polia. V Bagdade im udelil audienciu premiér Kásim, ktorý sa nedožil ani ich návratu do vlasti. Stavili sa v zrúcaninách Babylonu. Po ceste púšťou sa nalodili na Daressu a na jej palube sa prepravili Perzským zálivom. Tisíc a jedna noc - to boli rozprávky. Tisíc a dve noci - to je skutočnosť..."
Skladové číslo003992

Ukážky knihy

tisic a dve noci – antikvariat stary svettisic a dve noci – antikvariat stary svet 1tisic a dve noci – antikvariat stary svet 2tisic a dve noci – antikvariat stary svet 3
tisic a dve noci

1000

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo