kniha GOYA - Feuchtwanger Lion - Antikvariát Starý svet

GOYA

čiže krutá cesta poznania

Product Description

prvé vydanie; historický román o maliarovi Franciscovi Goyovi; anotácia k českému vydaniu: Životopisný román o osudech, láskách a dílech jednoho z největších zjevů světového malířství Francisca Goyi, podává zároveň i velkolepý obraz Španělska na přelomu 18. a 19. stol. Kolem ústřední postavy, člověka lidsky i umělecky silného a vášnivého, hluboce prožéívajícího svá umělecká vítězství i všechny zvraty bouřlivého života, rozvíjí autor pestrý obraz Španělska v 2. polovině 18. století, monarchistického a inkvizitorského, ale již poznamenaného myšlenkami Velké francouzské revoluce. Široká galerie postav ze všech vrstev dobové společnosti vytváří představu o životě a názorech i celkové atmosféře doby. Román vyniká zevrubnou znalostí historických faktů, psychologickou drobnokresbou a velkou imaginační schopností.

Ďalšie informácie

Feuchtwanger Lion
Žánre

Beletria > próza svetová
Literatúra faktu > beletrizované texty
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Nemecko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Tatran
Edícia Osudy slávnych
Zväzok v edícii 2.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1976
Náklad 40000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Radičová Evelína
Ilustrácie kolorované fotografiky
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 460
Stav dobrý až mierne opotrebovaný, venovanie fixom a pečiatka na titulnom liste, mierne zošikmený chrbát, čiastočne opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia prvé vydanie; historický román o maliarovi Franciscovi Goyovi; anotácia k českému vydaniu: Životopisný román o osudech, láskách a dílech jednoho z největších zjevů světového malířství Francisca Goyi, podává zároveň i velkolepý obraz Španělska na přelomu 18. a 19. stol. Kolem ústřední postavy, člověka lidsky i umělecky silného a vášnivého, hluboce prožéívajícího svá umělecká vítězství i všechny zvraty bouřlivého života, rozvíjí autor pestrý obraz Španělska v 2. polovině 18. století, monarchistického a inkvizitorského, ale již poznamenaného myšlenkami Velké francouzské revoluce. Široká galerie postav ze všech vrstev dobové společnosti vytváří představu o životě a názorech i celkové atmosféře doby. Román vyniká zevrubnou znalostí historických faktů, psychologickou drobnokresbou a velkou imaginační schopností.
Skladové číslo004821

Ukážky knihy

goya – osudy slavnych – antikvariat stary svet
goya

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo