SVÄTOPLUK I.-III. - Ferko Milan - Antikvariát Starý svet

SVÄTOPLUK I.-III.

Product Description

V troch dieloch (I. Konštantín a Metod, II. Rastislav a Svätopluk, III. Svätopluk a Slavomír) zachytáva autor predovšetkým legendárneho vládcu Nitry a Veľkej Moravy, jeho osud, boje a spory. Je to dosiaľ najkomplexnejšie umelecké dielo tohto druhu – a nielen v reláciách slovenskej literatúry. Milan Ferko syntetizuje i demýtizuje: ukazuje surovosť prelomových čias, tvrdohlavé trvanie tradičných vzťahov, pohansko-kresťanskú dvojdomosť krajiny, zmietajúcej sa práve tak v domácej horúčke ako aj v zložitých zahranično-politických vzťahoch. Historický román zachytáva i dramatické osudy mladého slovienskeho štátu v rokoch 867-871, teda v čase, keď Morava ešte nebola veľkou. Rastislavov synovec Svätopluk, údelný kniža na Nitre, prebojúva modernejšiu, politicky vyhovujúcejšiu koncepciu.

Ďalšie informácie

Ferko Milan
Žánre

Beletria > próza slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Nová próza
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1975
Náklad 15000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie Porubovičová Anna (frontispice, prebal)
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 240+392+224
Stav dobrý, všetky zväzky pečiatka na patitule, bez vpisov, mierne opotrebované prebaly
Anotácia V troch dieloch (I. Konštantín a Metod, II. Rastislav a Svätopluk, III. Svätopluk a Slavomír) zachytáva autor predovšetkým legendárneho vládcu Nitry a Veľkej Moravy, jeho osud, boje a spory. Je to dosiaľ najkomplexnejšie umelecké dielo tohto druhu - a nielen v reláciách slovenskej literatúry. Milan Ferko syntetizuje i demýtizuje: ukazuje surovosť prelomových čias, tvrdohlavé trvanie tradičných vzťahov, pohansko-kresťanskú dvojdomosť krajiny, zmietajúcej sa práve tak v domácej horúčke ako aj v zložitých zahranično-politických vzťahoch. Historický román zachytáva i dramatické osudy mladého slovienskeho štátu v rokoch 867-871, teda v čase, keď Morava ešte nebola veľkou. Rastislavov synovec Svätopluk, údelný kniža na Nitre, prebojúva modernejšiu, politicky vyhovujúcejšiu koncepciu.
Skladové číslo006684

Ukážky knihy

svatopluk I-III – ferko – antikvariat stary svetsvatopluk I-III – ferko – antikvariat stary svet 1svatopluk I-III – ferko – antikvariat stary svet 2
svatopluk – ferko

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo