VAN STIPHOUT - Feldek Ľubomír - Antikvariát Starý svet

VAN STIPHOUT

Product Description

Príbeh Reného, mladého spisovateľa, ktorý z pozície redaktora závodného časopisu pozoruje absurdný svet reálneho, či priam surreálneho socializmu, jeho kolegýň, kolegov a súdruhov. Prvé slovenské vydanie, z ktorého cenzúra vyčiarkla okolo 20 strán textu. Info zo záložky:
Román Ľubomíra Feldeka rozpráva o živote dvoch priateľov, mladých literátov Reného a Van Stiphouta (autor si vypožičal mená z románu J. I. Bajzu), ktorých na začiatku šesťdesiatych rokov osud zaveje do fabriky na výrobu televízorov. René je redaktorom závodného časopisu, Van Stiphouta bizarné okolnosti postavia do funkcie podnikového psychológa. Závod v tom čase prežíva výrobnú krízu a do jej problematiky sa musia zainteresovať aj hrdinovia románu. Problémy výroby však nevidí tento román z rýchlika – cítiť z neho prežitosť a dôverné poznanie. Je to v najlepšom slova zmysle aj román jednej generácie, generácie dnešných štyridsiatnikov, ktorá síce už nezažila vojnu a Povstanie, no napriek tomu nerieši iba banálne problémy zabezpečenej existencie, ako sa niekedy hovorievalo, ale predovšetkým problém vybojovania si zodpovedajúceho miesta v socialistickej spoločnosti.

Ďalšie informácie

Feldek Ľubomír
Žánre

Beletria > próza slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Nová próza
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1980
Náklad 6000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie Kállay Dušan
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 184
Stav opotrebovaný, s čiastočne poškodenou väzbou - na patitule prelepená páskou, bez pečiatok a vpisov, opotrebovaný prebal, (cena zohľadňuje poškodenia)
Anotácia Príbeh Reného, mladého spisovateľa, ktorý z pozície redaktora závodného časopisu pozoruje absurdný svet reálneho, či priam surreálneho socializmu, jeho kolegýň, kolegov a súdruhov. Prvé slovenské vydanie, z ktorého cenzúra vyčiarkla okolo 20 strán textu. Info zo záložky: Román Ľubomíra Feldeka rozpráva o živote dvoch priateľov, mladých literátov Reného a Van Stiphouta (autor si vypožičal mená z románu J. I. Bajzu), ktorých na začiatku šesťdesiatych rokov osud zaveje do fabriky na výrobu televízorov. René je redaktorom závodného časopisu, Van Stiphouta bizarné okolnosti postavia do funkcie podnikového psychológa. Závod v tom čase prežíva výrobnú krízu a do jej problematiky sa musia zainteresovať aj hrdinovia románu. Problémy výroby však nevidí tento román z rýchlika - cítiť z neho prežitosť a dôverné poznanie. Je to v najlepšom slova zmysle aj román jednej generácie, generácie dnešných štyridsiatnikov, ktorá síce už nezažila vojnu a Povstanie, no napriek tomu nerieši iba banálne problémy zabezpečenej existencie, ako sa niekedy hovorievalo, ale predovšetkým problém vybojovania si zodpovedajúceho miesta v socialistickej spoločnosti.
Skladové číslo005406
van stiphout

140

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo