DEJINY EURÓPY A EURÓPANOV - Duroselle J.-P. - Antikvariát Starý svet

DEJINY EURÓPY A EURÓPANOV

Product Description

publikácia francúzskeho historika a profesora – prvé vydanie knihy vyšlo v roku 1990 naraz v ôsmych jazykoch; prvé slovenské vydanie;
Dejiny Európy, jej civilizácie a kultúry z celoeurópskeho hľadiska a s osobitným zreteľom na dejiny európskych národov.

Titul obsahuje 20 kapitol, v ktorých načrtáva platický obraz historického vývoja Európy od čias megalitických kultúr až po revolučné premeny v strednej a východnej Európe, občianske vojny v bývalej Juhoslávii, utváranie a rozširovanie Európskej únie.

Vedecky fundovaný, avšak prístupne a pútavo napísaný historický prehľad opretý o synoptické tabuľky, ktoré uľahčujú chronologickú orientáciu. Vizuálnu stránku dejín Európy a jej obyvateľov konkretizujú mapy a atraktívne farebné reprodukcie dokumentov a umeleckých diel.

Ďalšie informácie

Duroselle Jean-Baptiste
Žánre

História > dejiny európske
História > súhrnné prehľady

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Fortuna Print
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2002
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad rôzni prekladatelia
Ilustrácie farebné fotografie, reprodukcie, mapy
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 432
Stav veľmi dobrý až výborný
Anotácia publikácia francúzskeho historika a profesora - prvé vydanie knihy vyšlo v roku 1990 naraz v ôsmych jazykoch; prvé slovenské vydanie; Dejiny Európy, jej civilizácie a kultúry z celoeurópskeho hľadiska a s osobitným zreteľom na dejiny európskych národov. Titul obsahuje 20 kapitol, v ktorých načrtáva platický obraz historického vývoja Európy od čias megalitických kultúr až po revolučné premeny v strednej a východnej Európe, občianske vojny v bývalej Juhoslávii, utváranie a rozširovanie Európskej únie. Vedecky fundovaný, avšak prístupne a pútavo napísaný historický prehľad opretý o synoptické tabuľky, ktoré uľahčujú chronologickú orientáciu. Vizuálnu stránku dejín Európy a jej obyvateľov konkretizujú mapy a atraktívne farebné reprodukcie dokumentov a umeleckých diel.
Skladové číslo003220

Ukážky knihy

dejiny europy a europanov 1
dejiny europy a europanov

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo