DÁMA S KAMÉLIAMI - Dumas Alexandre ml. - Antikvariát Starý svet

DÁMA S KAMÉLIAMI

Product Description

Tvorba Dumasa ml. bola bohatá. Napísal jedenásť románov, z toho štyri historické v duchu tvorby svojho otca.
V románe Dáma s kaméliami ide o rehabilitáciu kurtizány ako človeka, v čom Dumas ml. nadväzoval na domáce literárne tradície. V tomto príbehu, spočívajúcom na skutočnej udalosti, robí autor neuveriteľne vážny pokus s človekom. Ako keby skúmal prvok ľudského šťastia, akoby hľadal jeho ,,chemické zloženie”, pokiaľ k nemu prispieva a pokiaľ ho vytvára zmyslová i duševná jednota dvoch pohlaví v ľúbosti. Dumas ml. vnikol do tohto vzťahu a ukázal isté rušivé zložky, ktoré bránia vyklenúť sa ľúbosti tak, ako sa ona dokonalá zrodí pri stretnutí dvoch ľudí, keď ,,ich bytosti tvoria už iba jednu”.

Ďalšie informácie

Dumas Alexandre ml.
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 19.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Tvorba národov
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1967
Náklad 25000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Brandobur Jozef
Ilustrácie Kellenberger Ľubomír
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 208
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, nevýrazné zažltnuté fľiačky na oboch predsádkach, mierne opotrebovaný prebal (viď titulné foto)
Anotácia Tvorba Dumasa ml. bola bohatá. Napísal jedenásť románov, z toho štyri historické v duchu tvorby svojho otca. V románe Dáma s kaméliami ide o rehabilitáciu kurtizány ako človeka, v čom Dumas ml. nadväzoval na domáce literárne tradície. V tomto príbehu, spočívajúcom na skutočnej udalosti, robí autor neuveriteľne vážny pokus s človekom. Ako keby skúmal prvok ľudského šťastia, akoby hľadal jeho ,,chemické zloženie", pokiaľ k nemu prispieva a pokiaľ ho vytvára zmyslová i duševná jednota dvoch pohlaví v ľúbosti. Dumas ml. vnikol do tohto vzťahu a ukázal isté rušivé zložky, ktoré bránia vyklenúť sa ľúbosti tak, ako sa ona dokonalá zrodí pri stretnutí dvoch ľudí, keď ,,ich bytosti tvoria už iba jednu".
Skladové číslo000874

Ukážky knihy

dama s kameliami1
dama s kameliami

220

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo