ZACHRÁNILI HUSI RÍM? - Dmitrijev Jurij - Antikvariát Starý svet

ZACHRÁNILI HUSI RÍM?

Product Description

Autor pútavou formou na základe bohatého faktografického materiálu približuje čitateľom vývoj zvierat, kedy a ako sa niektoré udomácňovali, ako sa „sťahovali“ samy, alebo za pomoci človeka z kontinentu na kontinent a aké nepredstaviteľné dôsledky to neraz malo. Napríklad, keď moreplavci na ostrove Porto Santo vysadili králiky, aby stroskotanci našli na ňom obživu, by neboli predpokladali, že ho vyžerú a spravia neobývateľným. Alebo že veľké ropuchy, ktoré priviezli do Austrálie, zaplavia ulice veľkomiest, kde zlenivené pod pouličnými lampami spokojne čakajú na roje hmyzu. Priam ako detektívka sa číta III. časť knihy o tom, čo všetko dokáže aj ten najdrobnejší hmyz. Kniha bohatstvom materiálu a pútavým spracovaním iste zaujme nielen mladých ale aj dospelých čitateľov.

Ďalšie informácie

Dmitrijev Jurij
Žánre

Detská literatúra > náučná & encyklopédie
Populárno-náučná všehochuť (varia) > nezaradené
Príroda > zoológia

Krajina autora Rusko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Pravda
Edícia Členská knižnica Pravda
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1986
Náklad 12500
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Linzbothová Elena
Ilustrácie Piačka Igor, + farebné fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 296
Stav dobrý, malá decentná pečiatka na signete, bez vpisov
Anotácia Autor pútavou formou na základe bohatého faktografického materiálu približuje čitateľom vývoj zvierat, kedy a ako sa niektoré udomácňovali, ako sa „sťahovali“ samy, alebo za pomoci človeka z kontinentu na kontinent a aké nepredstaviteľné dôsledky to neraz malo. Napríklad, keď moreplavci na ostrove Porto Santo vysadili králiky, aby stroskotanci našli na ňom obživu, by neboli predpokladali, že ho vyžerú a spravia neobývateľným. Alebo že veľké ropuchy, ktoré priviezli do Austrálie, zaplavia ulice veľkomiest, kde zlenivené pod pouličnými lampami spokojne čakajú na roje hmyzu. Priam ako detektívka sa číta III. časť knihy o tom, čo všetko dokáže aj ten najdrobnejší hmyz. Kniha bohatstvom materiálu a pútavým spracovaním iste zaujme nielen mladých ale aj dospelých čitateľov.
Skladové číslo005907

Ukážky knihy

zachranili husi rim – antikvariat stary svetzachranili husi rim – antikvariat stary svet 1zachranili husi rim – antikvariat stary svet 2
zachranili husi rim

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo