OTÁZKA RAKÚSKA. SLOVÁCI - Denis Ernest - Antikvariát Starý svet

OTÁZKA RAKÚSKA. SLOVÁCI

Product Description

Ernest Denis, počeštěně též Arnošt Denis (1849 Nîmes – 1921 Paříž), byl francouzský historik, politik, slavista a především bohemista, profesor na univerzitách v Bordeaux a na pařížské Sorboně. Je autorem mnoha děl o politických a kulturních dějinách Čechů, ale i dalších slovanských národů. Jeho zásluhou vzniká na Sorboně katedra slavistiky, historie slovanských národů a „Historie československého státu“. Dielo z rokov 1916 – 1917 La question d’Autriche. Les Slovaques, (Otázka Rakúska. Slováci) bolo prvou vedeckou monografiou o Slovákoch vo francúzštine. Toto vydanie obsahuje aj životopisný nástin Arnošta Denisa od J. Vančuru. Preložila Helena Turcerová-Devečková ((* 18. február 1886, Slovany – † 3. november 1964, Bratislava) – Prvá Slovenka, ktorá získala doktorát na Sorbonne – bola o.i. slovenská literárna historička, spisovateľka, učiteľka, prekladateľka, diplomatka, politička, slovenská slavistka, kultúrna historička, tlmočníčka, dobrovoľníčka, divadelná ochotníčka a režisérka.

Ďalšie informácie

Denis Ernest
Žánre

História > dejiny európske
História > dejiny slovenské
História > národné obrodenie & Štúrovci
História > súhrnné prehľady
Vojenská literatúra / Zbrane > I. svetová vojna

Krajina autora Francúzsko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Kníhtlačiareň Jána Páričku
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Ružomberok
Rok vydania 1921
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Turcerová-Devečková Helena
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba nepôvodná (preväzba)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 306
Stav dobrý, okrúhle pečiatky obce Filiar (dnes Ratkovské Bystré), bez vpisov, väzba v poriadku, mierne puknutá na malej časti spoju zadnej dosky a chrbátu (viď foto)
Anotácia Ernest Denis, počeštěně též Arnošt Denis (1849 Nîmes – 1921 Paříž), byl francouzský historik, politik, slavista a především bohemista, profesor na univerzitách v Bordeaux a na pařížské Sorboně. Je autorem mnoha děl o politických a kulturních dějinách Čechů, ale i dalších slovanských národů. Jeho zásluhou vzniká na Sorboně katedra slavistiky, historie slovanských národů a „Historie československého státu“. Dielo z rokov 1916 – 1917 La question d’Autriche. Les Slovaques, (Otázka Rakúska. Slováci) bolo prvou vedeckou monografiou o Slovákoch vo francúzštine. Toto vydanie obsahuje aj životopisný nástin Arnošta Denisa od J. Vančuru. Preložila Helena Turcerová-Devečková ((* 18. február 1886, Slovany – † 3. november 1964, Bratislava) - Prvá Slovenka, ktorá získala doktorát na Sorbonne - bola o.i. slovenská literárna historička, spisovateľka, učiteľka, prekladateľka, diplomatka, politička, slovenská slavistka, kultúrna historička, tlmočníčka, dobrovoľníčka, divadelná ochotníčka a režisérka.
Skladové číslo007176

Ukážky knihy

otazka rakuska slovaci – antikvariat stary svetotazka rakuska slovaci – antikvariat stary svet 1otazka rakuska slovaci – antikvariat stary svet 2otazka rakuska slovaci – antikvariat stary svet – zadna doska
otazka rakuska slovaci

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo