kniha SAUSSURE - Culler Jonathan - Antikvariát Starý svet

SAUSSURE

Product Description

Ferdinand de Saussure (* 26. november 1857, Ženeva, Švajčiarsko – † 22. február 1913, Ženeva) bol švajčiarsky jazykovedec indoeuropeista, profesor na univerzite v Ženeve. Jeho teórie o znakovosti jazyka a systémovej povahy jazyka sa stali základom lingvistického štrukturalizmu, sémiológie a ďalších smerov jazykovedy 20. storočia a mali inšpiratívny význam pre filozofický štrukturalizmus. Jonathan D. Culler, D. Phil. (* 1944) je americký literárny teoretik, profesor angličtiny a literárnej komparatistiky na Cornell University.

Ďalšie informácie

Culler Jonathan
Žánre

Literárna veda / Jazykoveda > jazykoveda
Spoločenské vedy > filozofia

Krajina autora USA
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Archa
Edícia Filozofia do vrecka / Filosofie do kapsy
Zväzok v edícii 6.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1993
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Lazarová Jana
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 119
Stav dobrý až veľmi dobrý, pečiatka ex libris na prednej predsádke, vpis perom (meno býv. majiteľa) na zadnej predsádke, text bez vpisov
Anotácia Ferdinand de Saussure (* 26. november 1857, Ženeva, Švajčiarsko – † 22. február 1913, Ženeva) bol švajčiarsky jazykovedec indoeuropeista, profesor na univerzite v Ženeve. Jeho teórie o znakovosti jazyka a systémovej povahy jazyka sa stali základom lingvistického štrukturalizmu, sémiológie a ďalších smerov jazykovedy 20. storočia a mali inšpiratívny význam pre filozofický štrukturalizmus. Jonathan D. Culler, D. Phil. (* 1944) je americký literárny teoretik, profesor angličtiny a literárnej komparatistiky na Cornell University.
Skladové číslo004138

Ukážky knihy

saussure – antikvariat stary svet
saussure

420

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo