MALTÉZSKY ANJEL - Cooksonová Catherine - Antikvariát Starý svet

MALTÉZSKY ANJEL

Product Description

Strhujúci historický román plný lásky a nenávisti sa odohráva v rokoch 1880-1921 v prostredí anglického vidieka v okolí Newcastlu. Prezentuje obraz vtedajšieho rozvrstvenia anlickej dediny od neodmysliteľného kaštieľa po slumy najchudobnejších írskych prisťahovalcov. Farmár Ward Gibson nesplní očakávania dedinčanov a neožení sa so seberovnou Daisy, ale zamiluje sa do tanečnice s umeleckým menom Maltézsky anjel. Ward sa vzprieči ustáleným pravidlám vidieckeho života. A čo na to Daisy? Po sobáši s tanečnicou ohrdnutá dedinaská krásavica spusti na Warda lavínu “zaslúženej” pomsty. Trpí nielen Ward, jeho žena, aj ich dve dcéry…
Do osudov postáv ďalšej generácie zasahuje prvá svetová vojna. Pred očami nám ožíva francúzsky front vo svojej zúfalej hrôze. Ako ošetrovateľ sa na ňom ocitne aj mladý šľachtic, priateľ a ochranca Wardovej vnučky Janie. V jej postave nastupuje nová priebojná generácia búrlivých dvadsiatych rokov.

Ďalšie informácie

Cooksonová Catherine
Žánre

Beletria > próza svetová

Krajina autora Anglicko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ
Edícia Spoločnosť priateľov krásnych kníh (SPKK)
Zväzok v edícii 561.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1994
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Čergovská Zora
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 333
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Strhujúci historický román plný lásky a nenávisti sa odohráva v rokoch 1880-1921 v prostredí anglického vidieka v okolí Newcastlu. Prezentuje obraz vtedajšieho rozvrstvenia anlickej dediny od neodmysliteľného kaštieľa po slumy najchudobnejších írskych prisťahovalcov. Farmár Ward Gibson nesplní očakávania dedinčanov a neožení sa so seberovnou Daisy, ale zamiluje sa do tanečnice s umeleckým menom Maltézsky anjel. Ward sa vzprieči ustáleným pravidlám vidieckeho života. A čo na to Daisy? Po sobáši s tanečnicou ohrdnutá dedinaská krásavica spusti na Warda lavínu "zaslúženej" pomsty. Trpí nielen Ward, jeho žena, aj ich dve dcéry... Do osudov postáv ďalšej generácie zasahuje prvá svetová vojna. Pred očami nám ožíva francúzsky front vo svojej zúfalej hrôze. Ako ošetrovateľ sa na ňom ocitne aj mladý šľachtic, priateľ a ochranca Wardovej vnučky Janie. V jej postave nastupuje nová priebojná generácia búrlivých dvadsiatych rokov.
Skladové číslo006385
maltezsky anjel

300

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo