PÚTNICI A TULÁCI V UMENÍ 20. STOROČIA - Antikvariát Starý svet

PÚTNICI A TULÁCI V UMENÍ 20. STOROČIA

Štúdie, eseje o moderne a postmoderne

Product Description

V knihe Pútnici a tuláci v umení 20. storočia autorka (priznaný titul Profesor) sústredene zaznamenáva svoje poznatky o tendenciách moderny a postmoderny v umení, ale taktiež spoločensko-politické súvislosti, s ktorými sú jednotlivé modernistické prúdy a úsilia postmodernistov spojené. Uvažuje o človeku 20. storočia, hľadá príčiny, ktoré spôsobili jeho vykorenenosť, odcudzenosť, úniky od reality, neschopnosť aj neochotu komunikovať. Hľadá životodarné prúdy v živote a umení, ktoré by ich vrátili k podstate, dali by im zmysel. Čahojovej kniha je predovšetkým o názoroch, ktoré by chceli vyvolať skrytý alebo otvorený dialóg nielen s umelcami a vedcami, ale s každým, kto hľadá zmysel toho, čo sa deje okolo neho i v ňom.

Ďalšie informácie

Čahojová-Bernátová Božena
Žánre

Literatúra faktu > eseje
Umenie > dejiny umenia
Umenie > nezaradené

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Tatran
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2009
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - väčší (22,5 - 25cm)
Počet strán 186
Stav dobrý až veľmi dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia V knihe Pútnici a tuláci v umení 20. storočia autorka (priznaný titul Profesor) sústredene zaznamenáva svoje poznatky o tendenciách moderny a postmoderny v umení, ale taktiež spoločensko-politické súvislosti, s ktorými sú jednotlivé modernistické prúdy a úsilia postmodernistov spojené. Uvažuje o človeku 20. storočia, hľadá príčiny, ktoré spôsobili jeho vykorenenosť, odcudzenosť, úniky od reality, neschopnosť aj neochotu komunikovať. Hľadá životodarné prúdy v živote a umení, ktoré by ich vrátili k podstate, dali by im zmysel. Čahojovej kniha je predovšetkým o názoroch, ktoré by chceli vyvolať skrytý alebo otvorený dialóg nielen s umelcami a vedcami, ale s každým, kto hľadá zmysel toho, čo sa deje okolo neho i v ňom.
Skladové číslo004761

Ukážky knihy

putnici a tulaci v umeni 20 storocia – antikvariat stary svetputnici a tulaci v umeni 20 storocia – antikvariat stary svet 1
putnici a tulaci v umeni 20 storocia

500

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo