BORGIOVCI - Brambach Joachim - Antikvariát Starý svet

BORGIOVCI

Príbeh renesančnej rodiny

Product Description

Autor vykresľuje jasný a nezaujatý obraz členov rodu Borgiovcov, ich vzťahov a súvislostí na dramatickom pozadí renesančného Talianska i celej Európy na prelome 15. a 16. storočia.
Obsah: Prológ, Pôvod Borgiovcov, Z Penisculy na pápežský trón, Začiatok pontifikátu Kalixta III., Postavenie pápežstva v ranej renesancii, Majetková politika Borgiovcov, Križiak, Boj o Belehrad, Kalixtova smrť, Rodrigo Borgia, Rodrigo Borgia-vicekancelár štyroch pápežov, Pápež Alexander VI., Alexandrove a Vannozzine deti, Začiatok pontifikátu Alexandra VI., Francúzska invázia, Karol VIII. v Ríme, Boj Borgiovcov proti Orsiniovcom, Zavraždenie vojvodu z Gandie, Savonarola, Il valentino, Italské ťaženie Ľudovíta XII., La Prima Donna d´Italia, Mocenské boje, Cesareho druhé ťaženie do Romagne, Dalšia Lucreziina svadba, Lucrezia-vojvodkyňa z Ferrary, Cesareho tretie ťaženie do Romagne, Povstanie kondotiérov, Ked bol vojvoda veľmi mocný, Borgiovci medzi Francúzskom a Španielskom, Záhadná smrť Alexandra VI., Lucrezia a otcova smrť, Cesare po Alexandrovej smrti, Borgiovci a moc umenia, Epilóg, Rodokmeň, Mapy, Menný register.

Ďalšie informácie

Brambach Joachim
Žánre

Literatúra faktu > beletrizované texty
Literatúra faktu > životopisy & portréty
Populárno-náučná všehochuť (varia) > z histórie

Krajina autora Nemecko
Storočie autora neuvedené
Podpis
Vydavateľstvo Ikar
Edícia Historické biografie
Zväzok v edícii 23.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2000
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Linzbothová Elena
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 312
Stav veľmi dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Autor vykresľuje jasný a nezaujatý obraz členov rodu Borgiovcov, ich vzťahov a súvislostí na dramatickom pozadí renesančného Talianska i celej Európy na prelome 15. a 16. storočia. Obsah: Prológ, Pôvod Borgiovcov, Z Penisculy na pápežský trón, Začiatok pontifikátu Kalixta III., Postavenie pápežstva v ranej renesancii, Majetková politika Borgiovcov, Križiak, Boj o Belehrad, Kalixtova smrť, Rodrigo Borgia, Rodrigo Borgia-vicekancelár štyroch pápežov, Pápež Alexander VI., Alexandrove a Vannozzine deti, Začiatok pontifikátu Alexandra VI., Francúzska invázia, Karol VIII. v Ríme, Boj Borgiovcov proti Orsiniovcom, Zavraždenie vojvodu z Gandie, Savonarola, Il valentino, Italské ťaženie Ľudovíta XII., La Prima Donna d´Italia, Mocenské boje, Cesareho druhé ťaženie do Romagne, Dalšia Lucreziina svadba, Lucrezia-vojvodkyňa z Ferrary, Cesareho tretie ťaženie do Romagne, Povstanie kondotiérov, Ked bol vojvoda veľmi mocný, Borgiovci medzi Francúzskom a Španielskom, Záhadná smrť Alexandra VI., Lucrezia a otcova smrť, Cesare po Alexandrovej smrti, Borgiovci a moc umenia, Epilóg, Rodokmeň, Mapy, Menný register.
Skladové číslo003769

Ukážky knihy

borgiovci – antikvariat stary svetborgiovci – antikvariat stary svet 1
borgiovci – pribeh renesancnej rodiny

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo