EUGEN BÁRKÁNY: MEDZI PREŠOVOM A BRATISLAVOU - Antikvariát

EUGEN BÁRKÁNY: MEDZI PREŠOVOM A BRATISLAVOU

Eugen Bárkány: Between Prešov and Bratislava

Product Description

Katalóg výstavy v Židovskom komunitnom múzeu, Bratislava, 25. máj – 7. október 2018; bilinguálne vydanie (svk, ang); Eugen Bárkány bol slovenský stavebný inžinier, reštaurátor, maliar a kultúrny historik. Vyprojektoval a postavil množstvo rodinných domov, verejných budov, kín, škôl, kultúrnych domov, synagóg, kostolov, staničných budov v Čelovciach, Michalovciach, Lipanoch, Sečovciach, Spišskej Belej, Bardejove i v Košiciach. V rokoch 1913 – 1922 reštauroval barokový kostol v Prešove – Nižnej Šebastovej, evanjelický kostol a radnicu v Prešove, barokovú vežu radnice a nového evanjelického kostola v Kežmarku. Stal sa kronikárom židovských náboženských obcí na Slovensku. Napísal mnoho článok o ich dejinách a vývoji, o architektúre synagóg a cintorínov. Zaoberal sa aj kúpeľníctvom na Slovensku. Bol spolupracovníkom Štátneho židovského múzea v Prahe. V roku 1929 založil v Prešove Židovské múzeum, ktoré v druhej svetovej vojne zaniklo.

Ďalšie informácie

Borský Maroš, Švantnerová Jana a kolektív
Žánre

Umenie > nezaradené

Krajina autora neuvedené
Storočie autora neuvedené
Podpis
Vydavateľstvo Neinvestičný fond židovského kultúrneho dedičstva - Menorah
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2018
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie farebné a čiernobiele fotografie, reprodukcie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 215
Stav veľmi dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Katalóg výstavy v Židovskom komunitnom múzeu, Bratislava, 25. máj - 7. október 2018; bilinguálne vydanie (svk, ang); Eugen Bárkány bol slovenský stavebný inžinier, reštaurátor, maliar a kultúrny historik. Vyprojektoval a postavil množstvo rodinných domov, verejných budov, kín, škôl, kultúrnych domov, synagóg, kostolov, staničných budov v Čelovciach, Michalovciach, Lipanoch, Sečovciach, Spišskej Belej, Bardejove i v Košiciach. V rokoch 1913 - 1922 reštauroval barokový kostol v Prešove - Nižnej Šebastovej, evanjelický kostol a radnicu v Prešove, barokovú vežu radnice a nového evanjelického kostola v Kežmarku. Stal sa kronikárom židovských náboženských obcí na Slovensku. Napísal mnoho článok o ich dejinách a vývoji, o architektúre synagóg a cintorínov. Zaoberal sa aj kúpeľníctvom na Slovensku. Bol spolupracovníkom Štátneho židovského múzea v Prahe. V roku 1929 založil v Prešove Židovské múzeum, ktoré v druhej svetovej vojne zaniklo.
Skladové číslo006950

Ukážky knihy

eugen barkany – medzi presovom a bratislavou – antikvariat stary sveteugen barkany – medzi presovom a bratislavou – antikvariat stary svet 1eugen barkany – medzi presovom a bratislavou – antikvariat stary svet 2eugen barkany – medzi presovom a bratislavou – antikvariat stary svet 3eugen barkany – medzi presovom a bratislavou – antikvariat stary svet 4
eugen barkany – medzi presovom a bratislavou

3500

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo