Product Description
Známa kuchárka od Jána Babilona, ktorá bola vydaná prvý krát v Budapešti v roku 1870. Obsahujúce 1500 tradičných, vecne členených receptov (polievky, mäso, prívarky, kompóty, múčniky, nápoje, recepty na kolektívne hostiny, rozličné príležitosti, bankety a podobne) s prihliadnutím na slovenskú kuchyňu.; Ján Babilon (1818 – 1877) – vyučil sa za kuchára, pôsobil v Pešti ako majiteľ reštaurácie. Vyše 20 rokov zhromažďoval recepty a poznatky z gastronómie, ktoré zhrnul do prvej slovenskej kuchárskej knihy. Obsahuje vyše 1500 receptov s osobitným zreteľom na slovenskú kuchyňu, vyšla vo viacerých vydaniach. Odbornými článkami z oblasti gastronómie prispieval do časopisu Obzor (1871). Mecén slovenského národného života v Pešti.; textologicky upravila Mária Ivanová – Šalingová