POÉZIA SLOVENSKEJ KATOLÍCKEJ MODERNY - Antikvariát Starý svet

POÉZIA SLOVENSKEJ KATOLÍCKEJ MODERNY

Product Description

Slovenská katolícka moderna je v dejinách slovenskej literatúry jedinečným básnickým a duchovno-kultúrnym hnutím. V rámci nej zaujíma významné miesto aj mysliteľská, teoretická a kritická tvorba samých básnikov, ako aj významných teoretikov a kritikov. V tejto antológii zostavovateľ M. Hamada predstavuje katolícku modernu v obidvoch jej prirodzených rovinách – ako literárno-historický jav a ako estetické zoskupenie umeleckých individualít.

Ďalšie informácie

antológia slovenských autorov
Žánre

Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o sk/cz dielach
Literatúra faktu > eseje
Poézia > antológie
Poézia > poézia slovenská & česká

Krajina autora Slovensko
Storočie autora neuvedené
Podpis
Vydavateľstvo Kalligram / Ústav slovenskej literatúry SAV
Edícia Knižnica slovenskej literatúry
Zväzok v edícii 18.
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2008
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 680
Stav veľmi dobrý až výborný, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Slovenská katolícka moderna je v dejinách slovenskej literatúry jedinečným básnickým a duchovno-kultúrnym hnutím. V rámci nej zaujíma významné miesto aj mysliteľská, teoretická a kritická tvorba samých básnikov, ako aj významných teoretikov a kritikov. V tejto antológii zostavovateľ M. Hamada predstavuje katolícku modernu v obidvoch jej prirodzených rovinách – ako literárno-historický jav a ako estetické zoskupenie umeleckých individualít.
Skladové číslo004489

Ukážky knihy

poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 7poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svetpoezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 1poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 2poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 3poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 4poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 5poezia slovenskej katolickej moderny – antikvariat stary svet 6
poezia slovenskej katolickej moderny

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo