ČÍTANIE NA KAŽDÝ DEŇ - Tolstoj Lev Nikolajevič - Antikvariát Starý svet

ČÍTANIE NA KAŽDÝ DEŇ

Vybrané myšlienky mnohých spisovateľov o pravde. živote a správaní

Product Description

posledné významné dielo L.N.Tolstéhom – jeho prvá verzia vyšla v roku 1903 pod názvom Myšlienky múdrych na každý deň. V knihe sa stretávame s názormi starovekých mudrcov, stredovekých učencov, novovekých filozofov, na otázky viery, zmyslu života, šťastia, lásky. Autor čerpá aj z rôznych náboženských kníh, z evanjelií a zo Starého zákona a pri každej téme sa stretáme aj s autorovými postojmi a názormi, ktoré čerpá zo svojich denníkov a článkov. Nielen múdre výroky sú obsahom knihy. tie vrcholia v týždenných čítaniach, kde v krásnych literárnych príbehoch nachádzame ilustráciu múdrych myšlienok filozofov a náboženského učenia.

prvé vydanie v slovenskom preklade

Ďalšie informácie

Tolstoj Lev Nikolajevič
Žánre

Beletria > myšlienky & citáty
Odporúča Starý svet
Spoločenské vedy > filozofia

Krajina autora Rusko
Storočie autora 19.-20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Verbum / Vydavateľstvo Michala Vaška
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Ružomberok
Rok vydania 2010
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Lambertová Nadežda
Ilustrácie bez ilustrácií
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 4° Quarto - m (25 - 30cm)
Počet strán 686
Stav výborný
Anotácia posledné významné dielo L.N.Tolstéhom - jeho prvá verzia vyšla v roku 1903 pod názvom Myšlienky múdrych na každý deň. V knihe sa stretávame s názormi starovekých mudrcov, stredovekých učencov, novovekých filozofov, na otázky viery, zmyslu života, šťastia, lásky. Autor čerpá aj z rôznych náboženských kníh, z evanjelií a zo Starého zákona a pri každej téme sa stretáme aj s autorovými postojmi a názormi, ktoré čerpá zo svojich denníkov a článkov. Nielen múdre výroky sú obsahom knihy. tie vrcholia v týždenných čítaniach, kde v krásnych literárnych príbehoch nachádzame ilustráciu múdrych myšlienok filozofov a náboženského učenia. prvé vydanie v slovenskom preklade
Skladové číslo000100

Ukážky knihy

citanie na kazdy den2citanie na kazdy den1
citanie na kazdy den

Nedostupné

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť