MAŤ SVOJ ŠTÁT ZNAMENÁ ŽIVOT - Vnuk F. - Antikvariát Starý svet

MAŤ SVOJ ŠTÁT ZNAMENÁ ŽIVOT

Politická biografia Alexandra Macha

Product Description

Politická biografia Alexandra Macha ; info o autorovi: František Vnuk (* 8. apríl 1926, Červený Hrádok) je slovenský historik, technik, publicista a vysokoškolský profesor. Vo svojich dielach sympatizuje so slovenským štátom, odsudzuje Slovenské národné povstanie, má kritický postoj k Česko-Slovensku. Publikuje prevažne o cirkevnej histórii.
Študoval na Vysokej škole banskej v Ostrave. Emigroval v r. 1949 do Rakúska, od r. 1950 žil v Austrálii. Tam doštudoval na U.S.A. Institute of Technology (Vysoká škola technická USA) v Adelaide, kde potom pracoval ako asistent, neskôr docent a profesor. V r. 1955 – 1960 študoval v Adelaide históriu. V tom čase bol spoloorganizátorom aktivít slovenských katolíckych emigrantov v Austrálii. Od roku 1970 spolupracoval s a od roku 1974 bol členom poradného výboru Svetového kongresu Slovákov. (zdroj: wikipedia.sk)

Ďalšie informácie

Vnuk František
Žánre

História > dejiny slovenské
História > dejiny 20. storočia
História > Slovenský štát 1939-45 & SNP
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Odkaz / Ozveny
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 1991
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 383
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Politická biografia Alexandra Macha ; info o autorovi: František Vnuk (* 8. apríl 1926, Červený Hrádok) je slovenský historik, technik, publicista a vysokoškolský profesor. Vo svojich dielach sympatizuje so slovenským štátom, odsudzuje Slovenské národné povstanie, má kritický postoj k Česko-Slovensku. Publikuje prevažne o cirkevnej histórii. Študoval na Vysokej škole banskej v Ostrave. Emigroval v r. 1949 do Rakúska, od r. 1950 žil v Austrálii. Tam doštudoval na U.S.A. Institute of Technology (Vysoká škola technická USA) v Adelaide, kde potom pracoval ako asistent, neskôr docent a profesor. V r. 1955 - 1960 študoval v Adelaide históriu. V tom čase bol spoloorganizátorom aktivít slovenských katolíckych emigrantov v Austrálii. Od roku 1970 spolupracoval s a od roku 1974 bol členom poradného výboru Svetového kongresu Slovákov. (zdroj: wikipedia.sk)
Skladové číslo003823

Ukážky knihy

mat svoj stat znamena zivot – antikvariat stary svetmat svoj stat znamena zivot – antikvariat stary svet 1mat svoj stat znamena zivot – antikvariat stary svet 2mat svoj stat znamena zivot – antikvariat stary svet 3
mat svoj stat znamena zivot

1700

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo