LUPIČ DŽENTLMEN - Rubinstein Julian - Antikvariát Starý svet

LUPIČ DŽENTLMEN

Product Description

Pravdivý príbeh najúspešnejšieho maďarského lupiča.
Attila Ambrus alias lupič Whisky, brankár, maliar kostolov, pašerák kožušín, tragikomický lupič džentlmen a ľudový hrdina. Milovalo ho celé Maďarsko a obľúbite si ho aj vy, pretože nad jeho príbehom budete plakať od smiechu.

V 90. rokoch žilo celé Maďarsko pátraním po drzom a úspešnom zločincovi, ktorého médiá nazvali Lupičom džentlmenom alebo Lupičom Whisky. Bol to ľudový hrdina, ktorý za bieleho dňa prepadával banky, pričom pokladníčkam rozdával kvety a pred každou akciou sa posilnil pár pohárikmi whisky. Kým sa ho podarilo chytiť, vykradol 29 bánk a pôšt a odniesol si takmer 200 miliónov forintov. Keď polícia zverejnila jeho totožnosť, všetci zostali v šoku: Attila Ambrus bol brankárom prvoligového budapeštianskeho hokejového mančaftu. Príbeh Attilu Ambrusa sa číta ako brilantný kriminálny román plný zvratov, lúpeží, naháňačiek s policajtmi a útekov. Rozdiel je však v tom, že všetko je v ňom pravda. Americký autor Julian Rubinstein strávil tri roky zberom svedectiev, rozhovormi s účastníkmi a samotným Attilom Ambrusom a vytvoril strhujúci príbeh plný humoru, ale aj trpkej pravdy o divokých 90. rokoch.

Ďalšie informácie

Rubinstein Julian
Žánre

Literatúra faktu > beletrizované texty
Literatúra faktu > životopisy & portréty

Krajina autora USA
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo Dixit
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2015
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Budjačová Eva
Ilustrácie Jablonovský František
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 319
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov, kniha nemá prebal
Anotácia Pravdivý príbeh najúspešnejšieho maďarského lupiča. Attila Ambrus alias lupič Whisky, brankár, maliar kostolov, pašerák kožušín, tragikomický lupič džentlmen a ľudový hrdina. Milovalo ho celé Maďarsko a obľúbite si ho aj vy, pretože nad jeho príbehom budete plakať od smiechu. V 90. rokoch žilo celé Maďarsko pátraním po drzom a úspešnom zločincovi, ktorého médiá nazvali Lupičom džentlmenom alebo Lupičom Whisky. Bol to ľudový hrdina, ktorý za bieleho dňa prepadával banky, pričom pokladníčkam rozdával kvety a pred každou akciou sa posilnil pár pohárikmi whisky. Kým sa ho podarilo chytiť, vykradol 29 bánk a pôšt a odniesol si takmer 200 miliónov forintov. Keď polícia zverejnila jeho totožnosť, všetci zostali v šoku: Attila Ambrus bol brankárom prvoligového budapeštianskeho hokejového mančaftu. Príbeh Attilu Ambrusa sa číta ako brilantný kriminálny román plný zvratov, lúpeží, naháňačiek s policajtmi a útekov. Rozdiel je však v tom, že všetko je v ňom pravda. Americký autor Julian Rubinstein strávil tri roky zberom svedectiev, rozhovormi s účastníkmi a samotným Attilom Ambrusom a vytvoril strhujúci príbeh plný humoru, ale aj trpkej pravdy o divokých 90. rokoch.
Skladové číslo007678
lupic dzentlmen

790

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo