ŠESTNÁSTIMI KRAJINAMI ZA SLOBODOU - Antikvariát Starý svet

ŠESTNÁSTIMI KRAJINAMI ZA SLOBODOU

Product Description

Spomienky, osobné zážitky a úvahy generála Ressela, významného účastníka protifašistického odboja, ktoré vyšli k 30. výročiu oslobodenia Československa pod názvom Mé cesty válkou, vzbudili u čitateľov veľký ohlas. Kniha o bojovej ceste autora šestnástimi krajinami za slobodou, ktorá vychádza v prepracovanom a doplnenom slovenskom vydaní, je neobyčajne zaujímavým príspevkom k našim najnovším dejinám. Anabázu dôstojníka československej armády, ktorá bola po mníchovskom diktáte a okupácii rozpustená, môžeme sledovať ako napínavý príbeh, plný dobrodružstva, odvahy a rizika, príbeh, ktorý sa začína únikom pred gestapom a končí víťazným návratom s jednotkami 1. čs. armádneho zboru v ZSSR.; druhé vydanie

Ďalšie informácie

Ressel Alfréd
Žánre

História > dejiny slovenské
História > dejiny 20. storočia
Literatúra faktu > beletrizované texty
Literatúra faktu > pamäte & memoáre
Vojenská literatúra / Zbrane > beletrizované texty
Vojenská literatúra / Zbrane > II. svetová vojna

Krajina autora Česko
Storočie autora 20.st.
Podpis
Vydavateľstvo Pravda / Naše vojsko
Edícia Memoáre
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Praha / Bratislava
Rok vydania 1982
Náklad 8000
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad Viceníková Dana
Ilustrácie čiernobiele fotografie
Obálka
Väzba tvrdá
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán 368
Stav dobrý, bez pečiatok a vpisov
Anotácia Spomienky, osobné zážitky a úvahy generála Ressela, významného účastníka protifašistického odboja, ktoré vyšli k 30. výročiu oslobodenia Československa pod názvom Mé cesty válkou, vzbudili u čitateľov veľký ohlas. Kniha o bojovej ceste autora šestnástimi krajinami za slobodou, ktorá vychádza v prepracovanom a doplnenom slovenskom vydaní, je neobyčajne zaujímavým príspevkom k našim najnovším dejinám. Anabázu dôstojníka československej armády, ktorá bola po mníchovskom diktáte a okupácii rozpustená, môžeme sledovať ako napínavý príbeh, plný dobrodružstva, odvahy a rizika, príbeh, ktorý sa začína únikom pred gestapom a končí víťazným návratom s jednotkami 1. čs. armádneho zboru v ZSSR.; druhé vydanie
Skladové číslo008596

Ukážky knihy

sestnastimi krajinami za slobodou – antikvariat stary svet
sestnastimi krajinami za slobodou

450

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo

Ctení zákazníci.

Oznamujeme Vám, že v čase 27.4. až 3.5. budeme fyzicky sťahovať knihy z e-shopu do nových priestorov našej kamennej predajne.
Preto Vás v tomto období prosíme o trpezlivosť ohľadom odosielania či potvrdzovania dostupnosti kníh z Vašich objednávok.

Vo výsledku - od 6.5.2024 - nájdete celú e-shopovú ponuku nášho antikvariátu aj v kamennej predajni na Železničnej ul. 21 v Revúcej.

Srdečne Vás pozývame na návštevu našich nových priestorov a ďakujeme za Vašu trpezlivosť. I dôveru.

S úctou

Antikvariát Starý svet
Skryť