O ĽUĎOCH A SNOCH - Mojžišová Zuzana - Antikvariát Starý svet

O ĽUĎOCH A SNOCH

(Filmové recenzie)

Product Description

Zuzana Mojžišova (1965) vyštudovala filmovú scenáristiku a dramaturgiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde aj učí na Katedre audiovizuálnych štúdií. Beletristické, žurnalistické či filmologické texty publikuje v domácich aj zahraničných časopisoch a zborníkoch.

V roku 1997 jej vyšla zbierka poviedok Afrodithé, v roku 2010 novela Bon voyage, v roku 2012 knižka Rozprávky na sedem dní, v roku 2013 novela Genius loci a v roku 2014 filmologické Premýšľanie o filmových Rómoch. Venuje sa písaniu, recenziám o filmoch a literatúre, jazykovým a odborným apretáciám a svojej rodine. Žije v Bratislave. Knižka – v troch kapitolách (O slovenských filmoch, O českých filmoch, O zahraničných filmoch) – predstavuje chronologicky zoradený výber z autorkiných filmových recenzií z rokov 2009 až 2016, ktoré boli uverejňované najmä v časopise .týždeň a mesačníku film.sk. „Odvtedy sa všeličo zmenilo a tvoja kniha je toho dôkazom. Vlastne sú to stručné súkromné dejiny kinematografie posledného desaťročia. Tvoje recenzie dokumentujú, že s oživením pôvodnej tvorby došlo aj k obnoveniu základných funkcií filmovej kritiky. Slovenské kriticky a kritici prelomili mlčanie ako František Nebojsa z Werichovej poviedky, ktorý na otázku, prečo celé roky neprehovoril, odpovedal: ‘Nebolo o čom.'” (z úvodu Martina Šulíka).

Ďalšie informácie

Mojžišová Zuzana
Žánre

Divadlo / Film / Tanec > film
Literárna veda / Jazykoveda > literárna veda o svetových dielach
Literatúra faktu > eseje
Spoločenské vedy > masová komunikácia & reklama

Krajina autora Slovensko
Storočie autora 20.-21.st.
Podpis
Vydavateľstvo OZ FOTOFO / Stredoeurópsky dom fotografie / Vysoká škola múzických umení (VŠMU)
Edícia neuvedené
Zväzok v edícii neuvedené
Miesto vydania Bratislava
Rok vydania 2016
Náklad neuvedené
Prvé vydanie
Jazyk slovenský
Preklad pôvodný text
Ilustrácie bez obrazových príloh
Obálka
Väzba brožovaná (paperback)
Formát 8° Octavo - stred (18,5 - 22,5cm)
Počet strán neuvedené
Stav veľmi dobrý
Anotácia Zuzana Mojžišova (1965) vyštudovala filmovú scenáristiku a dramaturgiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde aj učí na Katedre audiovizuálnych štúdií. Beletristické, žurnalistické či filmologické texty publikuje v domácich aj zahraničných časopisoch a zborníkoch. V roku 1997 jej vyšla zbierka poviedok Afrodithé, v roku 2010 novela Bon voyage, v roku 2012 knižka Rozprávky na sedem dní, v roku 2013 novela Genius loci a v roku 2014 filmologické Premýšľanie o filmových Rómoch. Venuje sa písaniu, recenziám o filmoch a literatúre, jazykovým a odborným apretáciám a svojej rodine. Žije v Bratislave. Knižka - v troch kapitolách (O slovenských filmoch, O českých filmoch, O zahraničných filmoch) - predstavuje chronologicky zoradený výber z autorkiných filmových recenzií z rokov 2009 až 2016, ktoré boli uverejňované najmä v časopise .týždeň a mesačníku film.sk. „Odvtedy sa všeličo zmenilo a tvoja kniha je toho dôkazom. Vlastne sú to stručné súkromné dejiny kinematografie posledného desaťročia. Tvoje recenzie dokumentujú, že s oživením pôvodnej tvorby došlo aj k obnoveniu základných funkcií filmovej kritiky. Slovenské kriticky a kritici prelomili mlčanie ako František Nebojsa z Werichovej poviedky, ktorý na otázku, prečo celé roky neprehovoril, odpovedal: 'Nebolo o čom.'" (z úvodu Martina Šulíka).
Skladové číslo002996

Ukážky knihy

o ludoch a snoch 1
o ludoch a snoch

550

1 na sklade

Možno by sa Vám páčilo…

Webovú stránku vytvoril mayo